Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟWRC: Αντιδράσεις για τους νέους κανονισμούς

WRC: Αντιδράσεις για τους νέους κανονισμούς

-

Η Hyundai κάθε άλλο παρά ευχαριστημένη δηλώνει αναφορικά με την επίδραση που θα έχουν οι νέοι κανονισμοί στα αγωνιστικά αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally1 τα οποία αναμένεται να δούμε στις ειδικές διαδρομές του WRC από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Οι συζητήσεις και αντιδράσεις στους κόλπους του WRC αναφορικά με την επίδραση που θα έχουν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί στα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally1 του 2025 συνεχίζουν να είναι έντονες.

Ήδη, ο Elfyn Evans, έχοντας οδηγήσει σε ιδιωτικές δοκιμές της Toyota Gazoo Racing μια τροποποιημένη εκδοχή του GR Yaris Rally1 που είναι «σύννομη» με τις νέες προδιαγραφές έχει δηλώσει ότι το αυτοκίνητο «δεν είναι τόσο συναρπαστικό στην οδήγηση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του motorsport.com, προβληματισμούς εξέφρασε και η  Hyundai Motorsport με τον επικεφαλής του αγωνιστικού της τμήματος, Cyril Abiteboul, να δηλώνει μετά τις πρώτες προσομοιώσεις που πραγματοποίησε η ομάδα:

«Ανακαλύψαμε ότι το αυτοκίνητο του 2025 είναι πολύ δύσκολο εξαιτίας της τεράστιας απώλειας της κάθετης δύναμης. Αυτό αλλάζει ριζικά την ισορροπία του αυτοκινήτου», είπε ο Cyril Abiteboul στο motorsport.com, συμπληρώνοντας:

«Η κατανομή βάρους του αυτοκινήτου θα αλλάξει και η μηχανική και αεροδυναμική ισορροπία θα αλλάξουν επίσης ριζικά μαζικά. «Θα είναι ένα άθλιο αυτοκίνητο στην οδήγηση, και αυτό μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία».

Διαβάστε Επίσης