Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ: Παρέα με τους χρηματοδότες τους, θέλουν να φτιάξουν εργαζόμενους - δούλους!

ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ: Παρέα με τους χρηματοδότες τους, θέλουν να φτιάξουν εργαζόμενους – δούλους!

Η φασιστική ακροδεξιά βοηθά την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες, που θεωρούν στυλοβάτες του έθνους, στις επιθέσεις τους ενάντια στους μισθούς των εργαζομένων και τη διάλυση των συντεχνιών

-

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Το ΕΛΑΜ, το ναζιστικό – φασιστικό μόρφωμα, παράρτημα της μαύρης «Χρυσης Αυγής», η «σπορά των νικηµένων του 1945» που ζητά την ψήφο μας, όπως όλα τα παρόμοια εκτρώματα του συστήματος, έχει αποστολή να βγάλει σε πέρας την πιο βρώμικη δουλειά για τα αφεντικά του, τη μεγαλοεργοδοσία και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Γι’ αυτό κρυφός ή φανερός στόχος τους είναι το χτύπημα των οργανώσεων και των συντεχνιών των εργαζομένων. Γι’ αυτό ενώ λαϊκίστικα και για να προσεταιριστούν τα λαϊκά στρώματα, κάνουν φιλανθρωπίες, στα δύσκολα και σημαντικά στηρίζουν με διάφορους τρόπους το αστικό κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.

Φάνηκε και θα φανεί στο χρόνο, ότι η φασιστική ακροδεξιά βοήθησε και θα βοηθήσει την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες, που θεωρούν στυλοβάτες του έθνους, να προωθήσουν αυτά που προσπαθούν να πετύχουν από καιρό. Τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, τη διάλυση των συντεχνιών,  ανεξέλεγκτα ωράρια, διάλυση των εργατικών σχέσεων χωρίς συλλογικές συμβάσεις.

  • Θέλουν, παρέα με τους χρηματοδότες τους, να φτιάξουν εργαζόμενους δούλους. Όπως και η μητρική «Χρυσή Αυγή» θα στηρίξει τους μεγάλους εργοδότες οι οποίοι ήδη δείχνουν την αγάπη τους προς τα μορφωμένα παιδιά.

Ο μακαρίτης μεγαλοεπιχειρηματίας τέως αρχιεπίσκοπος πρώτος έδειξε τον δρόμο. Και εισέπραξε την βοήθεια των ακραίων παιδιών του στις εκλογές προέδρων της Δημοκρατίας τέως και νυν και προέδρου της Βουλής. Τα φασιστικά μορφώματα μεγαλώνουν και δυναμώνουν όχι μόνο όταν υπάρχει κρίση και το έδαφος που τους διευκολύνει, αλλά ενισχύονται από τα πάνω. Και στηρίζει η ίδια αυτούς που την στηρίζουν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Η Ακροδεξιά έδειξε ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου καταψήφισε όλα τα νομοθετήματα και εκθέσεις που περιλάμβαναν κάτι θετικό για τους εργαζόμενους, όπως την επάρκεια των κατώτατων μισθών, η αποζημίωση των νέων που κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση, την δημιουργία ταμείου για στήριξη των  ευάλωτων νοικοκυριών και πολλά άλλα.

Αυτοί είναι και ξέρουμε ποιους θα στηρίξει η φασιστική Δεξιά αύριο ακόμα και όταν θα βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία όσων δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τα δάνεια τους.

  • Θα ξαναρίξουν το φταίξιμο, όταν χρειαστεί, για την φτώχεια και την ανεργία, στους μετανάστες, ξεχνώντας αυτούς που δημιουργούν τους μετανάστες.
  • Θα ξαναστηρίξουν τους μεγαλοεργοδότες που θα απολύουν κύπριους για να προσλάβουν ξένους επειδή είναι πιο φτηνοί και με λιγότερες απαιτήσεις.
  • Θα εξοργίζονται όταν θα βλέπουν ξένο εργάτη και μεροκαματιάρη, αλλά δε θα βγάζουν άχνα για τις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον πλούτο των ημικρατικών που είτε ιδιωτικοποιήθηκαν είτε θα ιδιωτικοποιηθούν.

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ!

Είδαμε ήδη αρκετά έργα και τις θέσεις τους αλλά οι ίδιοι το λέγανε ότι αυτοί και η δολοφονική «Χρυσή Αυγή» είναι ένα και το αυτό. Και αυτά ήδη κάνει η νεοφασιστική αυτή οργάνωση! Κρίνω επί των πεπραγμένων. Και τα γράφω από τώρα για να αποδείξω, όταν επαληθευτώ, ότι αυτή είναι η ιδεολογία και οι σκοποί τους και πως είναι προβλέψιμοι και άρα χρειάζεται η ανάλογη αντιμετώπιση. Αν δεν επαληθευτώ να με πείτε λαοπλάνο.

Χαρακτηριστικό του φασισμού, και το έδειξε ήδη πρόσφατα και στην Κύπρο, είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια διαδήλωναν με ρόπαλα κατά των μεταναστών στην Λάρνακα, είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια προκάλεσαν επεισόδια στην εκδήλωση που μιλούσε ο κ. Ταλάτ στη Λεμεσό, είναι οι ίδιοι που κτυπούσαν απρόκλητα τα αυτοκίνητα των τουρκοκυπρίων, που έδερναν στη Χλώρακα και κατέστρεφαν μαγαζιά στην Λεμεσό. Είναι οι ίδιοι που ήρθαν για να υπερασπιστούν όταν χρειαστεί την ακραία μορφή εξουσίας του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι η συγκαλυμμένη δικτατορία του κεφαλαίου.

Θα στηρίξουν και πάλι τις ιδιωτικοποιήσεις όσων ημικρατικών έμειναν, θα το παίξουν πατριώτες και μάλιστα έχουν άποψη και σε ποιόν θα πρέπει να δοθούν οι ημικρατικοί και ο δημόσιος πλούτος.

 Θα ξαναφωνάξουν με την πρώτη ευκαιρία «Ελλάς Κύπρος Ένωσις» και καμιά σχέση με τους τουρκοκύπριους.

Θα βοηθήσουν ξανά την Τουρκία μιλώντας για την νότια Ελλάδα εννοώντας την Κύπρο.

Θα ξαναϋμνήσουν την χούντα και τον Γρίβα και θα ξαναβεβηλώσουν μνημεία ηρώων που πολέμησαν τον Αττίλα το 1974.

  • Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας! Δεν θέλω τους απογόνους της ΕΟΚΑ Β΄, τους υμνητές της χούντας και του Χίτλερ να έχουν λέγειν στη ζωή των παιδιών μας. Τα κόμματα έχουν ευθύνες.

Τα κόμματα και όλες οι συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά. Είναι καθήκον για κάθε τίμιο συνδικαλιστή, για κάθε εργαζόμενο να απομονώσει τους φασίστες πριν του κάνουν τη ζημιά! Γι’ αυτό επιμένω προληπτικά και ταξικά γιατί ταξικό είναι το πρόβλημα. Μιλάμε για τον εκτελεστικό βραχίονα της πιο αντιδραστικής μερίδας του μεγάλου κεφαλαίου. Η υπόθεση του φασισμού είναι υπόθεση των εργαζομένων, είναι υπόθεση των δημοκρατικών Κυπρίων. Ας προλάβουμε και όσους συμπατριώτες μας είτε από αγανάκτηση, είτε παρασυρόμενοι από τον λαϊκισμό των νεοφασιστών σκέφτονται να τους ψηφίσουν, να μην κάνουν το λάθος για το οποίο μετά θα μετανιώσουν.

Διαβάστε Επίσης