Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΞέφραγο αμπέλι για τη μεταφορά μαύρου χρήματος… 

Ξέφραγο αμπέλι για τη μεταφορά μαύρου χρήματος… 

-

Μπάτε σκύλοι άλεστε κι αλεστική μη δώσετε…

Αυτή τη φράση μου θύμισε πρόσφατη ενημέρωση της Βουλής  από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο  παραδέχτηκε ότι σημεία εισόδου στη χώρα μας όπως αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες είναι ξέφραγο αμπέλι όσον αφορά την μεταφορά μαύρου χρήματος. 

Παραδέχονται ότι δεν γίνεται  έλεγχος όσον αφορά ιδιωτικές πτήσεις και αφίξεις πολυτελών σκαφών εκατομμυριούχων στις μαρίνες και μόνο για τις μαρίνες αναφέρθηκαν  ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν δηλώθηκε οτιδήποτε παρά μόνο το 2023 ποσό ύψους €90878!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Όλα λειτουργούν όπως γινόταν λίγους μήνες πριν το κούρεμα καταθέσεων, λόγω προνομιακής ενημέρωσης από το … άγιο δικηγορικό πνεύμα! Ακόμη και τις μέρες που οι τράπεζες ήταν κλειστές μεταξύ 15-29 Μαρτίου του 2013,  αλλά από την αντίθετη πλευρά.  Το μαύρο χρήμα δισεκατομμυρίων  δεν ερχόταν στη χώρα μας αλλά έκανε φτερά για άλλους φορολογικούς παραδείσους. 

Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα δεκάδες ιδιωτικά τζετ που πηγαινοέρχονταν στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας και όσοι εξέρχονταν από αυτά τους παραλάμβαναν, χωρίς να υπόκεινται δεν κανένα έλεγχο,  πανάκριβα αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια που κατευθύνονταν πάντα στο έμπα της  Λευκωσίας στο γυάλινο κτίριο όπου γινόταν η δουλειά τους με το αζημίωτο; Αποστολή εξετελέσθη, γλύτωναν το κούρεμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης