Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΟΜΟΝΟΙΑ: Οι «φευγάτοι» και το πλάνο που θ’ ακολουθήσει η ομάδα για...

ΟΜΟΝΟΙΑ: Οι «φευγάτοι» και το πλάνο που θ’ ακολουθήσει η ομάδα για ενίσχυση!

Σε πλήρη συνεννόηση Γιάννη Αναστασίου και Ντραμπράουσκας τρέχει τον προγραμματισμό

-

Του Γιώργου ΛΙΑΣΗ

Mετά τη λήξη του τελικού και το ατυχές αποτέλεσμα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, στον τελικό του κυπέλου με την Πάφο στο ΓΣΠ, οι πράσινοι γύρισαν σελίδα και πλέον επικεντρώνονται στον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν που επιβάλλεται να βρει την ΟΜΟΝΟΙΑ πολύ πιο δυνατή και ενισχυμένη με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι δεδομένο πως θα προβεί σε αλλαγές στο ρόστερ της για να επιτύχει τους στόχους και να επιστρέψει το χαμόγελο στον «Πράσινο Λαό».

Επιχειρούμε στη συνέχεια μια σκιαγράφηση του ρόστερ της Ομάδας όσον αφορά τις θέσεις των ξένων ποδοσφαιριστών με στόχο να δούμε μια πιο καθαρή εικόνα, που θα κρίνει, κατά την άποψη μας, και την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθούν οι πράσινοι για ενίσχυση.

Ξένοι ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαιο ανά θέση:

Τερματοφύλακες: Έχει συμβόλαιο (1): Ουζόχο – Λήγει συμβόλαιο (1): Φαμπιάνο

Άμυνα: Έχουν συμβόλαιο (2): Κουλιμπαλί, Λάνγκ – Λήγει συμβόλαιο (1): Μίλετιτς

Δεξιός μπακ: Έχει συμβόλαιο (0) – Λήγει συμβόλαιο (1) : Μάθιους

Αριστερός μπακ: Έχουν συμβόλαιο (2): Χαμάς, Σιπριάνο – Λήγει συμβόλαιο (1): Λέζιακς

Μέσοι: Έχουν συμβόλαιο (4): Φράνσον, Κασάμα, Μπεζούς, Εράκοβιτς – Λήγει συμβόλαιο (1): Mπασιρού

Δεξιός εξτρέμ: Έχει συμβόλαιο (1): Σίμιτς – Λήγει συμβόλαιο (1): Aλιούμ (Δεν παίρνει θέση ξένου στην ομάδα ούτε την επόμενη σεζόν λόγω ηλικίας αν τελικά παραμείνει)

Αριστερός εξτρέμ: Έχει συμβόλαιο (1): Σεμέδο

Επιθετικός: Έχουν συμβόλαιο (2): Στεπίνσκι , Μπάκιτς

Βάση των αριθμών αυτών λοιπόν, 13 ξένοι ποδοσφαιριστές διατηρούν συμβόλαιο συνεργασίας με την ΟΜΟΝΟΙΑ και για την επόμενη σεζόν. Αν μέσα σ’ αυτούς προσθέσουμε και τον Φαμπιάνο για τον οποίο η λογική λέει πως θα ανανεώσει αυτόματα, ο αριθμός πάει στους 14.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να ενισχυθεί ουσιαστικά θα πρέπει να προχωρήσει και σε αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που διατηρούν συμβόλαιο. Δύο περιπτώσεις από αυτούς που φαντάζουν λογική λύση είναι οι Φράνσον και Κασάμα, που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Βέβαια σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αποζημίωση τους, βάση των συμβολαίων που έχουν υπογράψει.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών. Όλα είναι κάτω από το μικροσκόπιο των Νταμπράουσκας και Αναστασίου, κι αυτοί θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Το αρχικό πλάνο

με 7 προσθήκες!

Ήδη την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η μη συνέχιση της συνεργασίας των πρασίνων με τους ξένους ποδοσφαιριστές των οποίων έληξαν τα συμβόλαια με εξαίρεση τον Φαμπιάνο, ο οποίος ανανεώνει στην ομάδα.

  • Έτσι, Μίλετιτς, Λεζιακς, Μάθιους, Μπασιρού, Αλιούμ αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο ούτε των Κυπρίων Παπαστυλιανού, Ζαχαρίου και Ψάλτη, των οποίων  επίσης λήγουν τα συμβόλαια.

Ένα σημείο το οποίο πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι ο φετινός προγραμματισμός βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των Αναστασίου και Νταμπράουσκας. Το τμήμα σκάουτινγκ θα στέλνει τις προτάσεις του, θα εξετάζονται και αν ικανοποιούν θα γίνεται κρούση. Παράλληλα οι δύο τους, με τις δικές τους διασυνδέσεις θα εξετάζουν κι αυτοί ξένες αγορές.

Οι διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές θα είναι αποκλειστική ευθύνη του Γιάννη Αναστασίου, με τον Πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου να επιβλέπει την όλη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση της, κι εκεί και όπου χρειάζεται αναμένεται ότι θα παρεμβαίνει.

Στην πορεία, αν προκύψει ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση, ή αν αποχωρήσει κάποιος από την ομάδα λόγω μεταγραφής, θα αποκτηθεί κι άλλος ποδοσφαιριστής.

Θέλουν και υπολογίζουν στον Λοΐζο Λοΐζου

Μετά από πρόσφατες δηλώσεις του εκπρόσωπου επικοινωνίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ανδρέα Δημητρίου, έγινε ξεκάθαρο, ότι ο Λοΐζος Λοΐζου θα ενταχθεί κανονικά στην προετοιμασία των πρασίνων και θα αποτελεί μέλος του ρόστερ. Ο δανεισμός του από την Ολλανδική Χέρενφεεν ολοκληρώθηκε και ο νεαρός άσος επιστρέφει στην Κύπρο.

  • Πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο νέος προπονητής της ομάδας Βάλντας Νταμπράουσκας έχει πολύ καλές εντυπώσεις και πιστεύει πολύ στο Λοΐζο.

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Ο Λοΐζος είναι ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και η ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο τον θέλει, αλλά υπολογίζει και πολλά πάνω του για την νέα σεζόν.

Ως εκ τούτου και με αυτά τα δεδομένα που διαμορφώνονται, αν κι εφόσον έρθει πρόταση από το εξωτερικό θα πρέπει να ικανοποιεί την ΟΜΟΝΟΙΑ για να τον αφήσει να φύγει.

Διαβάστε Επίσης