Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΠρος υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ντελιβεράδες!

Προς υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ντελιβεράδες!

Δύο χρόνια σχεδόν μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που συγκλόνισαν την Κύπρο, ο αγώνας τους οδεύει προς δικαίωση. Μόνο με ταξικούς αγώνες. Κανείς δεν χαρίζει και τίποτα στους εργαζόμενους. Όλα κερδίζονται με οργανωμένη, συνδικαλιστική πάλη!

-

Ο αγώνας τους συγκλόνισε την Κύπρο και τώρα, πλησιάζει η δικαίωση αφού σύντομα αποκτούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι διανομείς – ντελιβεράδες. Μάλλον όχι αποκτούν, κερδίζουν Συλλογική Σύμβαση. Γιατί τίποτε δεν χαρίζεται. Ιδιαίτερα αν αφορά ανθρώπους χωρίς φωνή, όπως νόμιζαν εργοδοσία και άλλοι…

Έτσι, ο αγώνας των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες οδεύει προς δικαίωση δύο χρόνια σχεδόν μετά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με τη στήριξη της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.

Πριν από λίγες μέρες δόθηκε πρόταση για τη συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο που αριθμεί περίπου 3,000 εργαζόμενους. Η πρόταση εξετάζεται από τις Συντεχνίες ώστε να διασφαλιστεί από τη μια η ασφάλειά τους και από την άλλη τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Νεόφυτος Ττιμινής ανέφερε πως η πρόταση προήλθε ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Το αποτέλεσμα της πρότασης αξιολογείται, είπε, σημειώνοντας ότι θα ζητηθούν κάποιες διευκρινήσεις και πρόσθεσε πως αυτή αποτελεί ένα σημαντικό, πρώτο βήμα.

Ξεκαθάρισε ότι η Σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ των Συντεχνιών και των διαχειριστών στόλου και θα διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ώστε να υπάρχουν ρυθμισμένοι όροι εργασίας για όλο τον Κλάδο.

Οι διανομείς – ντελιβεράδες, έδειξαν το δρόμο. Μόνο με οργανωμένη πάλη μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας δημιουργούνται οι προοπτικές να ελπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί, Κύπριοι και ξένοι, σε καλύτερες μέρες, σε βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και των εισοδημάτων τους.

Διαβάστε Επίσης