Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΗ Κύπρος παραμένει ουραγός!

Η Κύπρος παραμένει ουραγός!

-

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου  για το 2024 η Κύπρος βρίσκεται στην 65η θέση, στην ίδια θέση που ήταν και το 2023, δηλαδή μείναμε στην ίδια τάξη, ενώ το 2022 η χώρα μας βρισκόταν στην  26η θέση της κατάταξης.

΄Ετσι για την ιστορία, όταν  η κυβέρνηση Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη ανέλαβε  την εξουσία του τόπου η Κύπρος βρισκόταν στην 16η θέση.  

 Ο Δείκτης Ελευθερίας του Τύπου είναι μια ετήσια κατάταξη των χωρών που συντάσσεται και δημοσιεύεται από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα με βάση την αξιολόγηση από τον οργανισμό των στοιχείων για την ελευθερία του τύπου στις  180 χώρες που αξιολογούνται. 

Αν κάτσουμε και το.. φιλοσοφήσουμε για την Κύπρο «καλά» που πέσαμε… μόνο 49 θέσεις, από το 2013 και εντεύθεν λαμβάνοντας  υπόψη τη σχέση που έχει η παρούσα  κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη  με τα πλείστα και παράλληλα ελεγχόμενα ΜΜΕ που αντί να προσπαθούν να φτάνει στους πολίτες η αλήθεια έχουν καταντήσει μηχανισμοί προπαγάνδας.  Απλά θέλω να φανταστείτε τι θέση θα κατέχει η Κύπρος μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2028… Λέτε να φτάσουμε την Ερυθραία που βρίσκεται στην τελευταία θέση;

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης