Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΒάζουν ταφόπλακα στον Κυπριακό Αθλητισμό με το πρωτόκολλο ΚΟΑ - Υπουργείου Άμυνας...

Βάζουν ταφόπλακα στον Κυπριακό Αθλητισμό με το πρωτόκολλο ΚΟΑ – Υπουργείου Άμυνας για τους «στρατεύσιμους αθλητές»!

Έντονες αντιδράσεις από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών γιατί μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος δεν ενημέρωσε έστω συνδικαλιστικό όργανο πέραν των 2000 άμεσα ενδιαφερομένων

-

Του Γιώργου ΛΙΑΣΗ

Έκπληκτοι όλοι όσοι ασχολούνται με τον Κυπριακό Αθλητισμό ενημερώθηκα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), ότι το Υπουργείο Άμυνας και ο ΚΟΑ υπέγραψαν το αναθεωρημένο Πρωτόκολλο για τις «διευκολύνσεις» των αθλητών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σταύρος Μιχαηλίδης και οι λειτουργοί Πάρις Αβρααμίδης και Χρίστος Παπαπέτρου εκπροσώπησαν τον Οργανισμό στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Υπουργείου τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024. Σ’ αυτήν επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί Υπουργείου και ΚΟΑ και συζητήθηκαν μελλοντικές τους δράσεις. Στη συνάντηση υπογράφηκε επίσης το αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας με τον ΚΟΑ, το οποίο αφορά τους στρατεύσιμους αθλητές. Για τις πρόνοιες του Πρωτοκόλλου θα ενημερωθούν από τον Οργανισμό οι αθλητικοί φορείς το επόμενο διάστημα»…

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών αντέδρασε έντονα μετά από αύτη την εξέλιξη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος δεν είχε ενημερώσει τον ΠΑ.Σ.Π γι’ αυτή τη συμφωνία.

Ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπεί πάνω από 2000 ποδοσφαιριστές και πρόκειται για το μόνο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών. Προκαλεί εντύπωση, όχι μόνο διότι εκπρόσωποι του δεν έχουν καλεστεί στη συνάντηση, αλλά και γιατί λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις ερήμην του Δ.Σ. του Συνδέσμου. Αποφάσεις που σχετίζονται με το μέλλον των ποδοσφαιριστών και την εν γένει ανάπτυξη του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Οι ιθύνοντες του υπουργείου Άμυνας και του ΚΟΑ, θέτουν εμπόδια και τρικλοποδιές σε νέα παιδιά που έχουν όραμα να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον Αθλητισμό, χωρίς κανένα λόγο και αιτία.

ΠΑ.Σ.Π.: ΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών:

«Οι υπεύθυνοι μας «αναγκάζουν» να σκεφτόμαστε ότι ο μόνος λόγος που δεν τύχαμε σχετικής ενημέρωσης είναι διότι οι αποφάσεις τους θα μας έβρισκαν αντίθετους. Συνεπώς, έκοψαν και έραψαν κανονισμούς, δίχως να ακούσουν καν την επιχειρηματολογία μας.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι ανησυχίες μας, αποδεικνύονται αληθινές. Με τη νέα αυτή συμφωνία φράζουν τον δρόμο της ανέλιξης και στους εναπομείναντες αθλητές, δίνοντας τους τη χαριστική βολή με μία μείωση της τάξης των 62 αθλητών στο ποδόσφαιρο ενώ παράλληλα αφαίρεσαν το δικαίωμα διευκόλυνσης για όλους τους αθλητές με τη λήξη των αγωνιστικών πρωταθλημάτων.

Με τη νέα συμφωνία θα πρέπει ένα σωματείο της πρώτης κατηγορίας να δηλώνει για τις ανάγκες της προπόνησης και των αγώνων μόλις τρεις ποδοσφαιριστές, της δεύτερης κατηγορίας δύο και της τρίτης και τέταρτης κατηγορίας μόνο ένα ποδοσφαιριστή από τους 25 που έχει κάθε σωματείο στο ρόστερ του. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι αφαίρεσαν τον όρο που υπήρχε στην προηγούμενη συμφωνία και ανέφερε ότι όπου παρίσταται ανάγκη οι ποδοσφαιριστές «δύναται να αυξηθούν», κατά έναν σε κάθε ομάδα.

Διερωτόμαστε σε τι αποσκοπούν αυτές οι αλλαγές, ειδικά από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι οι ανάγκες ήταν πολύ περισσότερες από τέσσερις ποδοσφαιριστές στην πρώτη κατηγορία, όπως βεβαίως σε όλες ανεξάρτητα τις κατηγορίες και γι΄ αυτό το θέμα ο ΠΑ.Σ.Π. το ξεκαθάρισε στη συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Άμυνας Μιχάλη Γεωργαλλά ο οποίος προς τιμήν του το αντιλήφθηκε και το στήριξε.

  • Είναι ξεκάθαρο, ότι αυτή η απόφαση αποτελεί απειλή για την επιβίωση του Κύπριου ποδοσφαιριστή και για την ανάπτυξη των σωματείων μας.

Με τα πιο πάνω αυτομάτως τα σωματεία θα χάσουν 62 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έπαιρναν κάποιες ώρες για διευκολύνσεις τα απογεύματα ενώ αφαιρείται επίσης το δικαίωμα διευκόλυνσης και των υπολοίπων με τη λήξη των αγωνιστικών πρωταθλημάτων.

Σε μία περίοδο που οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές παλεύουν για την επιβίωσή τους, οι αρμόδιοι επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στη στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή και της Εθνικής ομάδας, οι εκάστοτε προπονητές της οποίας αντιμετωπίζουν χίλιες δυσκολίες για να χτίσουν μία ομάδα για το μέλλον.

Θεωρούμε την απόφαση απαράδεκτη και καλούμε άμεσα το Υπουργείο Άμυνας να την αποσύρει και να επαναφέρει τη συμφωνία που προϋπήρχε και που είχε συμφωνηθεί τόσο με τον ΚΟΑ όσο με τον ΠΑ.Σ.Π..

Ταυτόχρονα καλούμε σε άμεση συνάντηση τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας και όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ξεπερνούν τους 17000 ανηλίκους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πριν την κατάταξή τους στην Εθνική Φρουρά».

Διαβάστε Επίσης