Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΤο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί στο παρκάρισμα

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί στο παρκάρισμα

Μια μικρή κίνηση που κάνουν ή καλύτερα δεν κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί ενδεχομένως να τους στοιχίσει αρκετά χρήματα.

-

Το παρκάρισμα για πολλούς οδηγούς έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια, που ορισμένες φορές γίνεται κάτω από ιδιαίτερο άγχος – όταν ψάχνεις να βρεις κάποια κενή θέση στους δρόμους του κέντρου των πόλεων – πολλές φορές γίνεται με μηχανικές κινήσεις, όταν βεβαίως υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης…

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι οδηγοί που ξεχνούν ένα βασικό κανόνα στη διαδικασία παρκαρίσματος. Ειδικότερα, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που δεν ολοκληρώνουν σωστά το παρκάρισμα του οχήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του δασκάλου οδήγησης.

Όσοι παρκάρουν βιαστικά, συνήθως κάνουν ένα μικρό λάθος που μπορεί να τους στοιχίσει

Το λάθος που κάνουν οι οδηγοί είναι ότι παραλείπουν να επαναφέρουν σε ευθεία θέση τους τροχούς του οχήματος, με αποτέλεσμα να εξέχουν από τους θόλους του αμαξώματος.

Τα προβλήματα

Το πρώτο πρόβλημα που δημιουργεί η κίνηση αυτή είναι να «μικραίνει» το διαθέσιμο πλάτος του δρόμου, καθώς ο τροχός «βγαίνει» από το αμάξωμα μεγαλώνοντας το πλάτος του οχήματος.

Έτσι, αρκετές φορές έχουν προκληθεί τροχαία ατυχήματα, με το διερχόμενο όχημα να βρίσκει στον γυρισμένο τροχό και συχνά να «καβαλά» το σταθμευμένο όχημα.

Ωστόσο, οι στραμμένοι τροχοί μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και στο υδραυλικό σύστημα του τιμονιού, καθώς η αντλία φθείρεται πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να θέλει service πιο σύντομα, ενώ μειώνεται και η ελαστικότητα των συνδέσμων της ανάρτησης, με τα προβλήματα να «βγαίνουν» στην επαφή του οχήματος στο δρόμο.

Διαβάστε Επίσης