Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΟι 12 άθλοι του Νικολάους

Οι 12 άθλοι του Νικολάους

-

Δεν συμμερίζομαι όσους λένε πως ο Πρόεδρος με όσα έχει κάνει έχει αποτύχει. Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, άλλως Νικολάους, πέτυχε άθλους ισάξιους με αυτούς του Ηρακλή του γιού της Αλκμήνης και του Δία.

  1. Το πρώτο του κατόρθωμα του ήταν η εξόντωση του μισθωτού της Νεμέας.
  2. Το δεύτερο κατόρθωμά του ήταν η εξόντωση της πολυκέφαλης  Λερναίας Κοινωνικών Παροχών που  έφτιαξαν διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1960.
  3. Τρίτο κατόρθωμα ήταν εκείνο, όπου έπιασε το φτερωτό ελάφι της Λεμεσού με τα χρυσά κέρατα που πετούσε και το πήγε στον Τατάρ  στο Τρίκωμο ζωντανό.
  4. Τέταρτο σκότωσε τον Αδιάφθορο Κάπρο, που ερήμωνε κι έφερνε οικονομικό πανικό στην περιοχή της Λεμεσού και της νότιας περιοχής του βασιλείου γενικότερα.
  5. Πέμπτο, αυγάτησε τους σταύλους του Αυγεία, με νέα κοπριά που είχε μαζευτεί στο προεδρικό από δέκα χρόνια τώρα.
  6. Έκτο, σκότωσε με τις σαΐτες του τις Στυμφαλίδες Ελπίδες, για λύση του κυπριακού.
  7. Έβδομο, έπιασε το Πλαίσιο Γκουτέρες που έκανε χαλάστρες σε όλη την Κύπρο, και το πήγε αλλοιωμένο στον ίδιο τον Γκουτέρες, που φοβήθηκε και του έστειλε την Μαρία Άνχελα Ολκίν Γκουεγιάρ για να τον ηρεμήσει.
  8. Όγδοος άθλος του Νικολέους ήταν η αρπαγή των φυσικών αερίων της Αφροδίτης. Αφού τα άρπαξε  τα άφησε ελεύθερα στο θαλάσσιο οικόπεδο Κρόνος, όπου κατασπαράζονται από γειτονικά άγρια θηρία.
  9. Μετά από το κατόρθωμα αυτό του Νικολάους, η κόρη  του Ευρυσθέα-Καρσερά, η Φιλίππα, ζήτησε να της φέρει τη ζώνη της Παναγίας, κι ο Ευρυσθέας διέταξε τον Νικόλαο να εκτελέσει την επιθυμία της κόρης του. Και αυτό το κατάφερε.
  10. Ύστερα, ο Ευρυσθέας τον πρόσταξε να του φέρει τα ενοίκια του μεροκαματιάρη, που τα φύλαγε ο Όρθρος, ένα φοβερό σκυλί. Μετά από πολλές δυσκολίες σκότωσε τον μεροκαματιάρη και ανέβασε τα ενοίκια ψηλά να μην τα πειράζει κανένας. Αυτό ήταν το δέκατο κατόρθωμά του.
  11. Ο ενδέκατος άθλος του ήταν η αρπαγή των πατάτων των Κοκκινοχωριτών. Ο Νικολάους πήρε τις πατάτες με τη βοήθεια του Άτλαντα, αφού σήκωσε αυτός για λίγο το φορτίο των λιπασμάτων στους ώμους του, μέχρι να κλέψει τις πατάτες από τον κήπο των Κοκκινοχωριτών ο Άτλας.
  12. Τέλος, το δωδέκατο κατόρθωμα του Ηρακλέους ήταν να κατεβάσει στον Άδη τις συντάξεις.

Έτσι επιτέλεσε τους γνωστούς δώδεκα άθλους του σε διάστημα δώδεκα μηνών. Παράλληλα όμως έκανε και άλλα κατορθώματα, που ξεκάθαρα ονομάζονται πάρεργα.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης