Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για νέες ισχυρές καταιγίδες

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για νέες ισχυρές καταιγίδες

Η Λεμεσός μετρά τις ζημιές από τα νυκτερινά έντονα καιρικά φαινόμενα

-

Σε ισχύ μέχρι σήμερα στις 17:00 βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, ενώ η Λεμεσός μετρά τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της νύκτας. Ανεμοστρόβιλος στην περιοχή Γερμασόγειας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.  Λόγω των καιρικών συνθηκών επηρεάστηκαν ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Λευκωσίας και δρόμοι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά το δυτικό μισό του νησιού και προοδευτικά και τις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από τις 3.20 τα ξημερώματα περιοχές στην επαρχία Λεμεσού, ύστερα από ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, στις 3.20 το πρωί ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης της ΑΗΚ επηρεάζονται περιοχές Γερμασόγεια, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος του Αγίου Αθανασίου, μέρος της Παρεκκλησιάς και μέρος του Ακρωτηρίου το οποίο ωστόσο αναμένεται σύντομα να επανέλθει.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί ξεριζωμένοι πάσσαλοι της ΑΗΚ, πολλές κομμένες γραμμές και μετασχηματιστές. Σημείωσε ότι η επαναφορά της ηλεκτροδότησης θα πάρει χρόνο λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης.

«Η ζημιά είναι μεγάλη, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, τα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επι ποδός από την πρώτη στιγμή, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών και εργάζονται πυρετωδώς για την όσο το δυνατό συντομότερη επιδιόρθωσης των ζημιών και επαναφορά της ηλεκτροδότησης», ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ότι η ΑΗΚ ζητά την κατανόηση του κόσμου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, διάφορα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά τη Γερμασόγεια και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας, λόγω λάσπης, οι δρόμοι Παραμύθας – Γεράσας, Σπιτάλη – Φασούλας, Φασούλας – Λεμεσού και Αψιού – Μαθηκολώνης, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισιθητικές αλυσίδες.

Αναφέρεται τέλος ότι, ο παραλιακός δρόμος Λεμεσού, από Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, μέχρι την οδό Αριάδνης (δρόμος Κ-Cineplex), είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω αποκοπής και πτώσης δέντρων.

Διαβάστε Επίσης