Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒάλτε ξανά το χέρι στην τρύπια τζέπη σας…

Βάλτε ξανά το χέρι στην τρύπια τζέπη σας…

Νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της υδατοπρομήθειας Λευκωσίας!

-

Στην έκδοση της Γνώμης ημερομηνίας 29/6/2023 αναφερθήκαμε στο νέο φέσι που μας ερχόταν μετά την αύξηση στο πάγιο των λογαριασμών υδατοπρομήθειας για την Λευκωσία. 

Αυτό το νέο φέσι δεν είναι τίποτε άλλο από τα τέλη χρήσης του αποχετευτικού συστήματος και τότε αποκαλύπταμε ότι  η αύξηση από το 50 σεντ πάνω στην δίμηνη κατανάλωση νερού θα αυξηθεί στα 70 σεντ και θα αφορά το κόστος επεξεργασίας και εδώ σημειώνουμε ότι το 2010 πληρώναμε για την ίδια χρήση μόνο 22,5 σεντ. 

«Πέσαμε έξω» γιατί η αύξηση τελικά θα ανέρχεται στα 80 σεντ ανά κυβικό μέτρο νερού κατανάλωσης.  Αυτό το τέλος χρήσης είναι επιπρόσθετο του τέλους που αφορά την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος και επηρεάζει χιλιάδες νοικοκυριά στην επαρχία Λευκωσίας.  Με βάση τους νέους κανονισμούς ένα νοικοκυριό που σήμερα καταναλώνει 50 κυβικά μέτρα νερού και πληρώνει €25 ευρώ  με την νέα αύξηση θα πληρώνει €40! 

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι  στην Βουλή αναφέρθηκε ότι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας παρουσιάζει μεγάλα ελλείμματα που φτάνουν τα €18,2 εκατομμύρια. 

Λέτε στις επόμενες ιδιωτικοποιήσεις να δούμε την  Υδατοπρομήθεια και τα ΣΑΛΑ/ ΣΑΠΑ να βγαίνουν στο σφυρί; 

Και μην θέλω να εφησυχάζετε ότι θα μείνουν μέχρι εδώ σύντομα θα δούμε και άλλα.  Το δίκτυο ύδρευσης της πρωτεύουσας είναι πεπαλαιωμένο και χρήζει άμεσης βελτίωσης και εμείς οι καταναλωτές θα κληθούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα γιατί τόσα χρόνια δεν έπραξαν τίποτε για βελτίωση του.

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης