Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΑπίστευτο και όμως αληθινό! Πήρε κλήση για πρόστιμο, χωρίς να έχει… αυτοκίνητο!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Πήρε κλήση για πρόστιμο, χωρίς να έχει… αυτοκίνητο!

-

Βερολινέζος καλείται να πληρώσει κλήση για υπερβολική ταχύτητα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν διαθέτει αυτοκίνητο. Η παράβαση σχετίζεται για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά 7 χλμ./ώρα και μολονότι το πρόστιμο είναι μόλις 20 ευρώ, το γεγονός ότι η κλήση στάλθηκε σε λάθος άνθρωπο αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία της γερμανικής αστυνομίας.

Αυτό δίνει το δικαίωμα στον 63χρονο να αμφισβητήσει τη βεβαίωση της παράβασης, καθώς όχι μόνο δεν ήταν εκείνος που υπερέβη το όριο ταχύτητας, αλλά δεν έχει στην κατοχή του κάποιο όχημα το οποίο θα μπορούσε να τον εμπλέξει στην όλη υπόθεση.

Λόγω συνωνυμίας

Μετά από την λήψη της κλήσης, ο 63χρονος προχώρησε στην αμφισβήτηση προκειμένου να μην γίνει βεβαίωση της παράβασης, χωρίς να έχει κανένα αποτέλεσμα. Κατόπιν τούτου, ο Γερμανός απευθύνθηκε σε δικηγόρο για να μπορέσει να βρει το δίκιο του.

Εφόσον ο δικηγόρος αναζήτησε στοιχεία για να φτιάξει την υπερασπιστική γραμμή του πελάτη του, αποδείχθηκε ότι η αστυνομική έρευνα που ακολούθησε της παράβασης δεν ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς η κλήση εστάλη λόγω συνωνυμίας στον λάθος άνθρωπο.

Συνεχίζονται τα λάθη

Παρά τη συνωνυμία, οι αρχές δεν παραδέχθηκαν το λάθος τους, καθώς στη συνέχεια οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι οι δύο άνδρες πέρα από το ίδιο επώνυμο διαθέτουν και την ίδια κατοικία, κάτι το οποίο αρνήθηκαν και οι δύο.

Το δικαστικό σώμα αποδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να βεβαιώσουν ότι οι δύο άνδρες κατοικούν στην ίδια διεύθυνση, χωρίς ωστόσο να βάλει ένα οριστικό τέλος στην περιπέτεια του 63χρονου Βερολινέζου.

Τέλος, με βάση τα ανωτέρω είναι πολύ πιθανό η υπόθεση να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν και η κλήση των 20 ευρώ να βρει τον πραγματικό αποδέκτη της.

Διαβάστε Επίσης