Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΠου τους βρήκαμε;

Που τους βρήκαμε;

-

Του Νικόλα ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ

Είναι πραγματικά να αναρωτιέσαι ορισμένες φορές, θέλουν και τα λένε ή τους φεύγουν;

Αν ισχύει το δεύτερο, έχουν κάποια δικαιολογία. Αν ισχύει όμως το πρώτο, τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει.

Δεν γίνεται ένας υπουργός, νεοδιορισμένος να σημειώσουμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να γίνεται σε πολυσύχναστο δρόμο της Λευκωσίας δολοφονική απόπειρα κατά συγκεκριμένου ατόμου και η λύση που να προσφέρει για πάταξη του εγκλήματος είναι να φέρουν έμφορτο οπλισμό οι αστυνομικοί στα κέντρα των πόλεων.

Δηλαδή τι θέλει να γίνουμε, φαρ ουέστ; Σε λίγο θα μας πει να διορίζουμε σερίφηδες με άδεια να εξοντώνουν τους ύποπτους επιτόπου.

Ας ψάξει πρώτα να βρει τις άκρες που έχει το έγκλημα μέσα στην αστυνομία, ποια πολιτική κάλυψη έχει, να ξηλώσει όλα αυτά και μετά βγάζει και πιστολάδες αστυνομικούς στον δρόμο.

Αμ δε ο άλλος, ο Αρχιεπίσκοπος, που αν χρειαστεί, λέει, η εκκλησία θα προστατεύσει την ιστορία των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων ελληνισμού στην Κύπρο;

Μιλά σοβαρά τώρα; Καλά οι δικοί του ομοϊδεάτες των πρώτων αιώνων μετά Χριστό, δεν έκαναν τα πάντα για να αφανίσουν τον ελληνισμό από προσώπου γης;

Δεν άφησαν άγαλμα που να μην του κόψουν χέρια και πόδια, δεν άφησαν ναό αρχαιοελληνικό που να μην τον ισοπεδώσουν για να κτίσουν πάνω του εκκλησίες.

Την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την έκαψαν για να ρίξουν στον καιάδα της λήθης, όλα τα θαυμαστά έργα των αρχαίων χρόνων.

Αυτοί θα διαφυλάξουν την ελληνικότητα της Κύπρου; Ας γελάσω!

Διαβάστε Επίσης