Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί διαμαρτύρονται αφού βρίσκονται, λένε, στη «σωστή» πλευρά της ιστορίας;

Γιατί διαμαρτύρονται αφού βρίσκονται, λένε, στη «σωστή» πλευρά της ιστορίας;

-

΄Αρχισαν και οι του ΚΕΒΕ με δηλώσεις τους να διαμαρτύρονται για την αύξηση των τελών για τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια από την Ασία  μέσω της Διώρυγας του Σουέζ στην Κύπρο λόγω των επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι σε εμπορικά πλοία ως απάντηση στο συνεχιζόμενο πόλεμο – γενοκτονία των Ισραηλινών σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Οι Κύπριοι εμποροεισαγωγείς δήλωσαν ότι η αύξηση τελών για τα πλοία που μεταφέρουν εμπρορευματοκιβώτια θα αυξηθούν, κάτι που θα επηρεάσει τις λιανικές τιμές των εισαγόμενων προϊόντων και των πρώτων υλών. Μας λένε ορθά κοφτά ότι όλες αυτές οι αυξήσεις θα μετακυλιστούν στους καταναλωτές! 

Αν δε λάβουμε υπόψη αυτό που γράψαμε στην προηγούμενη έκδοση της «Γνώμης», ότι ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων μαζί με το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ διαμαρτύρονται για τις ψηλές χρεώσεις των διαχειριστών του Λιμανιού Λεμεσού που ξεπούλησε η κυβέρνηση Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη με τους δυο αυτούς συνδέσμους να χειροκροτούν, για την ιδιωτικοποίηση, με τις αυξήσεις μόνο την τελευταία διετία να έχουν αγγίξει το 33%, τότε οι καταναλωτές δεν έχουν σωτηρία! Θα τους  γδάρουν μέχρι το κόκκαλο με τις τιμές που θα εκτοξευθούν στα ύψη!

 Αυτά συμβαίνουν όταν ξεπουλιέται δημόσιος πλούτος και όταν κυβερνήσεις δηλώνουν ότι είναι  με τη… «σωστή» πλευρά της ιστορίας, στην προκειμένη περίπτωση σύμμαχοι των  μακελάρηδων.

Διαβάστε Επίσης