Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΟι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι οδηγοί της  Formula 1 του 2023

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι οδηγοί της  Formula 1 του 2023

-

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes η οποία υπολογίζει κάποια στοιχεία στα οποία υπάρχει πρόσβαση ή που βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως οικονομικά έγγραφα και δημοσιεύματα στον Τύπο, δημιουργήθηκε μια λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους οδηγούς της Formula 1 για το έτος 2023.

Με αυτά τα λίγα στοιχεία και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προσωπικές συμφωνίες που έχει κάθε οδηγός και μπορεί να τους αποφέρουν περισσότερα χρήματα, το Forbes κατέληξε στη λίστα, της οποίας στην κορυφή είναι ο Max Verstappen, ο Πρωταθλητής της χρονιάς 2023 με την ομάδα της Red Bull.

Να σημειώσουμε ότι πέρα από τις βασικές αμοιβές υπολογίζονται και τα μπόνους για την επίτευξη νίκης, συγκομιδή βαθμών ή ακόμα καλύτερα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Με αυτά τα δεδομένα ο Max Verstappen πρόσθεσε στα 45 εκατομμύρια δολάρια που είχε ετήσιο μισθό, 25 εκατομμύρια ακόμα ως μπόνους επίτευξης στόχων, φτάνοντας συνολικά τα 70 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη ο Lewis Hamilton με τη Mercedes είχε καλύτερη συμφωνία για βασικό μισθό, που έφτανε τα 55 εκατομμύρια δολάρια, αλλά έμεινε σε αυτά, καθώς τη χρονιά που μας πέρασε δεν κατάφερε να σημειώσει κάποια νίκη έτσι ώστε να πάρει μπόνους.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αειθαλής Fernando Alonso, ο οποίος με συμβόλαιο 14 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να πάρει ακόμα 10 εκατομμύρια σε μπόνους και να φτάσει συνολικά τα 24 εκατομμύρια, καθώς είχε μια εξαιρετική χρονιά με την Aston Martin.

Πίσω από τον Alonso στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Sergio Perez της Πρωταθλήτριας Red Bull που είχε συμφωνία για 10 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει 16 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους, ανεβαίνοντας στο τέλος της χρονιάς στα 26 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Charles Leclerc είχε συμφωνία με τη Ferrari για μισθό 14 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά συγκέντρωσε 19 εκατομμύρια, αφού πήρε 5 εκατ. επιπλέον ως μπόνους για την πορεία του μέσα στο 2023.

Ο Lando Norris της McLaren πήγε «ανάποδα», αφού είχε συμφωνία για 5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά εισέπραξε 10 εκατομμύρια σε μπόνους, φτάνοντας έτσι τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Carlos Sainz, ο άλλος οδηγός της Ferrari, είχε μισθό 8 εκατομμύρια, αλλά κέρδισε μπόνους 6 εκατομμυρίων, φτάνοντας συνολικά τα 16 εκατομμύρια και καταλαμβάνοντας έτσι την έβδομη θέση με τους πιο καλοπληρωμένους οδηγούς της F1.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο George Russel της Mercedes, ο οποίος είχε μια χαμηλή σχετικά συμφωνία, για 4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κέρδισε ακόμα 5 εκατομμύρια σε μπόνους, ανεβαίνοντας συνολικά στα 9 εκατομμύρια δολάρια.

Στις δύο τελευταίες θέσεις της δεκάδας βρίσκουμε δύο οδηγούς που είχαν τις ίδιες απολαβές συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, ο Pierre Gasly της Alpine είναι στην ένατη θέση, καθώς είχε μεγαλύτερο βασικό μισθό, που έφτανε τα 5 εκατομμύρια δολάρια και μαζί με το μπόνους των 3 εκατ. πήγε στα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Το ίδιο ποσό έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό και ο Oscar Piastri της McLaren, έχοντας όμως βασική συμφωνία 3 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μπόνους 5 εκατ.

Διαβάστε Επίσης