Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι μεγαλοεπιχειρηματίες του ΚΕΒΕ ήθελαν διακαώς ιδιωτικοποιήσεις και ιδού τα αποτελέσματα…

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του ΚΕΒΕ ήθελαν διακαώς ιδιωτικοποιήσεις και ιδού τα αποτελέσματα…

Νέες αυξήσεις στις χρεώσεις τελών στο λιμάνι της Λεμεσού! Πληρώνουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Δεξιάς

-

O Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου μαζί με το ΚΕΒΕ/ΟΕΒ διαμαρτύρονται για τις ψηλές χρεώσεις των διαχειριστών του Λιμανιού Λεμεσού τονίζοντας ότι την τελευταία επταετία το λιμενικό κόστος τόσο για τους εμπορευόμενους όσο και στα τέλη που καταβάλλουν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τους ίδιους, μόνο την τελευταία διετία οι αυξήσεις άγγιξαν το 33%, αυξήσεις οι οποίες μετακυλούνται στα κόστη των επιχειρηματιών και φορτώνονται στην τελική τιμή των καταναλωτικών αγαθών και τα πληρώνει ο κοσμάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι ιδιώτες διαχειριστές του λιμανιού προτίθενται να επιβάλουν ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΞΕΙΣ ενώ οι   λιμενικές χρεώσεις του Λιμανιού Λεμεσού ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ είναι πολύ ψηλότερες σε σχέση με γειτονικά μας λιμάνια.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ειδησιογραφία της ΓΝΩΜΗΣ σύμφωνα με την οποία, «λόγω των ψηλών χρεώσεων μεγάλα πλοία δεν έρχονται απ’ ευθείας στην Κύπρο με αποτέλεσμα να ξεφορτώνουν τα εμπορεύματα τους σε λιμάνια γειτονικών χωρών και τα μεταφέρουν με πιο μικρά πλοία για να πληρώνουν λιγότερα τέλη».  

Τα ίδια και χειρότερα και τα κόστη στο εισαγωγικό/εξαγωγικό εμπόριο που έχουν αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα οι κυπριακές επιχειρήσεις  να επωμίζονται ακόμη σημαντικότερα κόστη τα οποία μετακυλούν στους καταναλωτές.

ΘΥΜΑΣΤΕ όταν η κυβέρνηση Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη σύναψε τις συμφωνίες με τους ιδιώτες όλα έγιναν  εν κρυπτώ και ούτε καν τον Γενικό Εισαγγελέα που είναι ο νομικός σύμβουλος του κράτους συμβουλεύτηκαν, ενώ ο τότε υπουργός Συγκοινωνιών πανηγύριζε για την «την πολύ καλή συμφωνία»; 

ΘΥΜΑΣΤΕ  που  διατυμπάνιζαν ότι το Λιμάνι Λεμεσού θα συναγωνίζετο με την ιδιωτικοποίηση το λιμάνι του Ρότερνταμ;

Τώρα τα ίδια και χειρότερα με τη διάδοχο κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.  Κατά τα άλλα ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην  κυβέρνηση για την στήριξη της…  Θου Λαέ φυλακήν τω στόματι μου!

Διαβάστε Επίσης