Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΗ αλλαγή φρουράς στη διαιτησία δεν είχε και την αναμενόμενη επιτυχία

Η αλλαγή φρουράς στη διαιτησία δεν είχε και την αναμενόμενη επιτυχία

-

Το αιώνιο και μεγάλο πρόβλημα της διαιτησίας δεν λέει να τελειώσει. Η έλευση των ξένων, πρώην  διεθνών διαιτητών στη σχολή διαιτητών και στην επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ δεν έλυσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η αλλαγή της παλαιάς με τη νέα φρουρά στη διαιτησία δεν είχε και την αναμενόμενη επιτυχία. Λίγοι είναι οι Κύπριοι διαιτητές ικανοί να φέρουν σε πέρας χωρίς παρατράγουδα το δύσκολο έργο της διαιτησίας των αγώνων υψηλού κινδύνου (ντέρμπι κορυφής).

Γι ‘αυτό και ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Domenico Jessica όπως και ο προκάτοχος του Μίντιλαντ Μάζιτς βρήκαν το προσωρινό φάρμακο της έλευσης των ξένων διαιτητών για να λύσουν το καυτό πρόβλημα της διαιτησίας. Τουλάχιστον με τους ξένους διαιτητές και βαρίστες στα μεγάλα ντέρμπι κορυφής και στους αγώνες στην Β’ φάση, πέφτουν οι τόνοι και οι φωνασκίες από τους παράγοντες και προέδρους των Σωματείων.

Βέβαια στη φετινή σεζόν πρέπει να αναφέρουμε ότι τα λάθη και οι παραλήψεις από τους διαιτητές και τους βαρίστες (ξένους και κύπριους) είναι ελαφρώς χειρότερα από την περσινή σεζόν!

Η νομική υπηρεσία απάλλαξε από τις όποιες ευθύνες έναντι του νόμου τον Νίκο Κύρζη (πρόεδρο του Απόλλωνα) και Κώστα Χριστοδούλου από κατηγορίες από την Επιτροπή Δεοντολογίας και προστασίας αθλητισμού που έκρινε ότι οι προαναφερθέντες παραβίασαν το άρθρο 7 περί της καταπολέμησης της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων νόμου του 2017.

Κόκος ΚΑΘΗΤΖΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Επίσης