Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣάλος από το ξεσπάθωμα του Αρχιεπισκόπου εναντίον των δυνάμεων της λύσης -επανένωσης

Σάλος από το ξεσπάθωμα του Αρχιεπισκόπου εναντίον των δυνάμεων της λύσης -επανένωσης

-

Σάλος από την μετάδοση της Χριστουγεννιάτικης Εγκυκλίου του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου από το ΡΙΚ δίνοντας του με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να ξεσπαθώσει εναντίον της λύσης – επανένωσης της χώρας στη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής,  Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο ορκισμένος εχθρός της λύσης επανένωσης και θιασώτης της συνέχισης του σημερινού διχοτομικού  στάτους κβο, βρήκε την ευκαιρία για να χύσει όξος και χολή εκμεταλλευόμενος το μονοπωλιακό προνόμιο που του δόθηκε από τη Διεύθυνση Ειδήσεων του ΡΙΚ, χωρίς καν να μεριμνήσει για να υπάρξει άμεσα, αντίλογος!

  • Ο Κώστας Κώστα, Επικεφαλής του Τομέα Πολιτισμού του ΑΚΕΛ σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ιδιότητα του ως μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ εκφράζει την έντονη καταδίκη του στην απόφαση του Διευθυντή Ειδήσεων να μεταδώσει το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου αμέσως μετά το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

«Η μετάδοση αυτή γίνεται, προσθέτει, για πρώτη φορά στα ιστορικά του ΡΙΚ καθότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έγινε ξαφνικά πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή τον βάφτισαν έτσι! Ο Διευθυντής Ειδήσεων για μια ακόμη φορά μετατρέπει τη Δημόσια Ραδιοτηλεοραση σε αμπελοχώραφο του, κάνοντας ότι θέλει και ανάλογα με τις κομματικές ή άλλες προτιμήσεις του. Μόνο ντροπή προκαλεί για μια ακόμη Φορά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ έχει ευθύνη να πάρει θέση».

Εξάλλου, το ΑΚΕΛ αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Μόνο απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι στη χριστουγεννιάτικη του εγκύκλιο, ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε χώρο να πολιτικολογήσει εκτενώς για το Κυπριακό αλλά δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη μαρτυρική Παλαιστίνη, για τις σφαγές παιδιών και αμάχων, για τον όλεθρο και την καταστροφή.

  • Το μήνυμα των Χριστουγέννων, εξ ορισμού οικουμενικό και πανανθρώπινο, συνάδει με μηνύματα ειρήνης, αγάπης και αλληλεγγύης, παρά με πολιτικές τοποθετήσεις που προκαλούν ξανά ερωτήματα αν η Εκκλησία αντιλήφθηκε ότι ο όποιος εθναρχικός και πολιτικός της ρόλος έκλεισε προ πολλών δεκαετιών.

Την ίδια ώρα, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου οφείλει εξηγήσεις για το γεγονός ότι αποφάσισε να μεταδώσει το διάγγελμα του Αρχιεπισκόπου, κάτι που γίνεται μόνο για τον εκάστοτε Πρόεδρο της χώρας. Διερωτόμαστε σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει διαγγέλματα ιεραρχών».

Διαβάστε Επίσης