Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟTesla: Ανακαλεί πάνω από 2 εκ. αυτοκίνητα λόγω ελαττώματος

Tesla: Ανακαλεί πάνω από 2 εκ. αυτοκίνητα λόγω ελαττώματος

-

Η φήμη της Tesla για την κατασκευή τεχνολογικά προηγμένων αυτοκινήτων υπέστη πλήγμα τον Δεκέμβριο, όταν η εταιρεία, υπό την πίεση των ρυθμιστικών αρχών, ανακάλεσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα.

Η Tesla, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, δήλωσε ότι θα στείλει μια ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα.

Τι είναι το Autopilot

Ο αυτόματος πιλότος έχει σκοπό να βοηθά στο τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενώ το αυτοκίνητο εξακολουθεί να απαιτεί τη συμβολή του οδηγού.

Το λογισμικό της Tesla σύμφωνα με τους κατασκευαστές, διασφαλίζει ότι οι οδηγοί παραμένουν προσεχτικοί με τας χέρια στο τιμόνι και ότι η λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο σε κατάλληλες συνθήκες, όπως η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους.

Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) δήλωσε ότι μια διετής έρευνα διαπίστωσε ότι «η προβολή και το εύρος των ελέγχων της λειτουργίας μπορεί να μην είναι επαρκή για την αποτροπή της κακής χρήσης από τον οδηγό».

Η απάντηση της Tesla

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Tesla δήλωσε ότι θα ενημερώσει ασύρματα τα αυτοκίνητά της για να προσθέσει νέες, πιο εμφανείς οπτικές ειδοποιήσεις και ελέγχους όταν ενεργοποιείται το Autosteer, ώστε να υπενθυμίζει στους οδηγούς να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και να δίνουν προσοχή στο δρόμο.

Η Tesla δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την αξιολόγηση του συστήματος από τον οργανισμό. Η εταιρεία έχει υποστηρίξει ότι το Autopilot κάνει τα αυτοκίνητά της πιο ασφαλή.

Τη Δευτέρα, η Tesla δήλωσε σχετικά στην πλατφόρμα X:

«Είναι ηθικά αδικαιολόγητο να μην διαθέσουμε αυτά τα συστήματα σε ένα ευρύτερο σύνολο καταναλωτών, δεδομένων των αδιάσειστων δεδομένων που δείχνουν ότι σώζουν ζωές και αποτρέπουν τραυματισμούς», ως απάντηση σε άρθρο της Washington Post σχετικά με τα ελαττώματά της.

Διαβάστε Επίσης