Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟF1 – Σενάρια για μεταφορά του GP Iσπανίας στη Μαδρίτη

F1 – Σενάρια για μεταφορά του GP Iσπανίας στη Μαδρίτη

-

Οι συζητήσεις για ένα πιθανό Grand Prix στη Μαδρίτη έχουν ξεκινήσει αλλά η επίτευξη συμφωνίας είναι ακόμα μακριά, με βάση όσα είπε ο πρόεδρος του ισπανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και βασικό στέλεχος της FIA.

Μιλώντας σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Γερουσίας της FIA Carmelo Sanz de Barros, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (Real Automóvil Club de España) τόνισε ότι τα ζωτικά βήματα που απαιτούνται για τη μεταφορά του ισπανικού Grand Prix στη Μαδρίτη δεν έχουν ακόμη γίνει. Την περασμένη εβδομάδα προέκυψε ότι το ισπανικό GP θα μπορούσε να μεταφερθεί από τη Βαρκελώνη σε μια διαδρομή πόλης στη Μαδρίτη ήδη από το 2026, κοντά στο συγκρότημα IFEMA που φιλοξένησε την έκθεση F1 στα βορειοανατολικά της πόλης. Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς περί επικείμενης ανακοίνωσης ότι η Βαρκελώνη θα χάσει το Grand Prix που διοργανώνει από το 1991, ο Carmelo Sanz de Borres ανέφερε ότι απαιτούνται ακόμη κρίσιμα βήματα προτού γίνει οποιαδήποτε ανακοίνωση.

«Έχω παρακολουθήσει όλο το θόρυβο στον Τύπο και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ως Ισπανός που γεννήθηκε στη Μαδρίτη, θέλω να έχουμε ξανά τη Formula 1 στη Μαδρίτη» δήλωσε ο de Borres στο γκαλά απονομής βραβείων της FIA στο Μπακού. «Δεν νομίζω ότι ακολουθείται σωστά η διαδικασία, δεν έχουν γίνει τα βήματα. Ποια είναι η πρώτη κίνηση; Η αθλητική αρχή στη χώρα μας στην περίπτωση της Ισπανίας είναι η Ισπανική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και από εκεί ξεκινούν οι διαδικασίες. Όμως, ακόμη δεν έχει λάβει ένα σχέδιο για να το μελετήσει».

Ο de Borres αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο η Ισπανία να φιλοξενήσει δύο Grand Prix, επισημαίνοντας το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και δύο στην Ιταλία. Είπε σχετικά: «Μπορεί η Ισπανία να έχει δύο αγώνες στο ημερολόγιο; Ναι, καθώς έχουμε τρεις στις ΗΠΑ και δύο στην Ιταλία, οπότε γιατί όχι; Είναι εφικτό, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι εύκολο. Θα ήθελα πολύ να γίνει ένας αγώνας στη Μαδρίτη. Δεν είναι το μοναδικό σχέδιο για να έχουμε τη Formula 1 στην πρωτεύουσά μας, γνωρίζω για τουλάχιστον άλλα δύο, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορώ να μοιραστώ αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε Επίσης