Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟF1 – Δυσαρέσκεια για τον Andretti

F1 – Δυσαρέσκεια για τον Andretti

-

Οι ομάδες της F1 είναι απρόθυμες να επιτρέψουν μια ενδέκατη ομάδα στο grid, λόγω του γεγονότος ότι τα έσοδά τους από την «πίτα» του χρηματικού επάθλου θα μειωθούν.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Frederic Vasseur ζήτησε την προσοχή όλων στην F1, καθώς προετοιμάζεται η διαπραγμάτευση της νέας συμφωνίας «Concorde» για το 2026 και το ακανθώδες ζήτημα της εισόδου νέων teams. Οι ομάδες είναι απρόθυμες να επιτρέψουν ένα ενδέκατο μέλος, λόγω του γεγονότος ότι τα έσοδά τους από την «πίτα» του χρηματικού επάθλου θα μειωθούν, με την Andretti να υποστηρίζει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του συνολικού χρηματικού επάθλου για να αντισταθμίσει αυτό που κοστίζει στις άλλες ομάδες.

Κάθε ομάδα που επιδιώκει να εισέλθει στην F1 πρέπει να καταβάλει ένα «τέλος» ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα μοιραστεί ισομερώς μεταξύ των ομάδων, αν και έχει προταθεί η αύξηση αυτού του ορίου στα 600 εκατομμύρια δολάρια. Για να θολώσουν ακόμη περισσότερο τα νερά οι ομάδες λειτουργούν τώρα επίσης κάτω από ένα ανώτατο όριο κόστους, αλλά αυτό το όριο έχει αυξηθεί το 2023, για να ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός.

Ο James Vowles (Williams) παρενέβη επίσης, με τον ίδιο να είναι αντίθετος σε μια νέα είσοδο προς το παρόν, καθώς η ομάδα του βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με ζημιές τα τελευταία δύο χρόνια που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε Επίσης