Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜάστιγα οι δόσεις δανείων για τους Κυπρίους

Μάστιγα οι δόσεις δανείων για τους Κυπρίους

-

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των Κυπρίων συμμετεχόντων στο τελευταίο ευρωβαρόμετρο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τo 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πληρωμή των δόσεων των δανείων τους και τους λογαριασμούς κοινούς ωφελείας και είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 37%.

΄Οσον αφορά τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία ποσοστό 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2023.  

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την πράσινη μετάβαση το  85% των ερωτηθέντων θεωρούν εξαιρετικά σοβαρό το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. 

Στην ερώτηση ποιά θεωρούν ως τα πια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στο σύνολο της το 65% δήλωσε την φτώχεια, την έλλειψη πόσιμου νερού, 60% την πείνα, 56% την οικονομική κατάσταση, το 47% τις ένοπλες συγκρούσεις. 

Ακολουθεί η εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών με 29%, η αύξηση  των πυρηνικών όπλων το 21%, τα προβλήματα υγείας λόγω ρύπανσης το 18% και το 12% εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδείνωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Διαβάστε Επίσης