Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Στα 52 του πλέον χρόνια, ο Nasser Al–Attiyah είναι δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC-2 και 19 φορές νικητής του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής

-

Μετά την ανακοίνωση στα μέσα του καλοκαιριού της ένταξης στην αγωνιστική «αγκαλιά» της Dacia του εννέα φορές παγκόσμιου Πρωταθλητή στο WRC, Sebastien Loeb, σήμερα είναι η σειρά του Nasser Al-Attiyah να μεταπηδήσει στους κόλπους της ομάδας rally-raid της εταιρείας.

Στα 52 του πλέον χρόνια, ο Nasser Al–Attiyah είναι δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC-2 και 19 φορές νικητής του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής.

Επίσης, είναι πέντε φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Cross-Country Rally και δύο φορές νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid.

Στον Ντακάρ, ο Nasser Al–Attiyah είναι κάτι σαν θρύλος. Το 2010 τερμάτισε στη δεύτερη θέση, 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Carlos Sainz. Το 2011 κέρδισε το πρώτο του Ντακάρ, μπροστά από τους Giniel de Villiers και Carlos Sainz. Στη συνέχεια, κέρδισε ξανά το Ντακάρ το 2015, το 2019, το 2022 και το 2023, με συνοδηγό τον Mathieu Baumel, ο οποίος θα είναι επίσης στο πλευρό του στην ομάδα της Dacia.

Σε ηλικία 47 ετών, ο Mathieu Baumel είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Γάλλους συνοδηγούς, με 4 νίκες στο Ντακάρ και 12 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, δύο σε rally-raid, ένα στο WRC-2 και εννέα στο MERC.

Ο Nasser Al-Attiyah και ο Mathieu Baumel θα είναι το τρίτο πλήρωμα που θα παραταχθεί με την Team Dacia, μαζί με τους Sebastien Loeb – Fabian Lurquin και Cristina Gutiérrez Herrero – Pablo Moreno Huete.

Από το 2024, τα τρία πληρώματα θα δοκιμάσουν το πρωτότυπο της Dacia, το οποίο θα καταναλώνει συνθετικά καύσιμα, στο Ράλι Μαρόκου. Κοινός τους στόχος, φυσικά, είναι να κερδίσουν το Ντακάρ το 2025.

Διαβάστε Επίσης