Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΕπιθετικό ποδόσφαιρο με ρεκόρ γκόουλς στον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας

Επιθετικό ποδόσφαιρο με ρεκόρ γκόουλς στον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας

-

Επιθετικό ποδόσφαιρο επικράτησε στους πλείστους αγώνες του Α’ γύρου του παγκύπριου πρωταθλήματος CYTA 2023-24 με αρκετά καλό θέαμα και οι φίλαθλοι απόλαυσαν και πάρα πολλά γκόουλς με ενθαρρυντικά μηνύματα για την συνέχεια. Η ψηλή ανταγωνιστικότητα και τα πιο ποιοτικά ανανεωμένα ρόστερ των ομάδων βελτίωσαν το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας στην φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να έχουμε τις δυο φάσεις διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Στις 13 πρώτες αγωνιστικές η μπάλα μπήκε στα δίκτια 266 φορές με μέσο όρο 20,5 τέρματα σε κάθε αγωνιστική και σχεδόν τρία τέρματα σε κάθε αγώνα 2,92. Ένα πολύ ψηλό ποσοστό και ρεκόρ για το κυπριακό πρωτάθλημα.

Στις πρώτες έξι αγωνιστικές σημειώθηκαν 137 τέρματα ή 3,26  σε κάθε αγώνα με τα περισσότερα τέρματα να σημειώνονται στην δεύτερη αγωνιστική 31 ή τέσσερα κόμμα σαράντα ένα (4,41) σε κάθε αγώνα. Από την έβδομη μέχρι και την 13η αγωνιστική έπεσε η αποτελεσματικότητα στο δυο κόμμα εξήντα τρία (2,63) τέρματα σε κάθε αγών, σύνολο 129 τέρματα, ένα αποτέλεσμα που είναι μέσα στα πλαίσια του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τα λιγότερα τέρματα 14, σημειώθηκαν στην ένατη αγωνιστική.

Στους σκόρερ προηγείται ο Sol Ortiz (ΑΕΚ Λάρνακας) με 11 τέρματα και ακολουθεί ο Jairo Da Silva (Πάφος FC) με 10 τέρματα. Στην Τρίτη θέση είναι ο Μ. Ηλία (Εθνικός Άχνας) και ο Semedo με εφτά τέρματα (Νέα Σαλαμίνα) και ο Ανδρόνικος Κακουλλή με έξι τέρματα (Ομόνοιας). Να αναμένουμε ότι ο πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλμα θα ξεπεράσει το φράγμα των 20 τερμάτων που καθυστερεί από το 2017-28, όταν ο Derbyshire (Ομόνοιας) πέτυχε 23 τέρματα και ο Taulemesse AEK 22.

Διαβάστε Επίσης