Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο ίδιο έργο θεατές… Μετά τον Συνεργατισμό σειρά πήρε ο Οργανισμός Χρηματοδότησης...

Στο ίδιο έργο θεατές… Μετά τον Συνεργατισμό σειρά πήρε ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης!

Σε επενδυτικές εταιρείες – αρπακτικά, ρίχνουν δάνεια πελατών του ΟΧΣ!

-

Στην έκδοση της εφημερίδας «Γνώμη» ημερομηνίας 6/5/2022 αναφερθήκαμε στο περιβόητο σχέδιο «Οικία» που απευθυνόταν και στους δανειολήπτες του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ). 

Όπως δήλωναν τότε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, 1948 δάνεια συνολικού ύψους €179 εκατομμυρίων ήταν επιλέξιμα για ένταξη στο εν λόγω σχέδιο. 

 ΄Έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτε και η κυβέρνηση Αναστασιάδη μαζί με την συνέχεια της άφησαν τον ΟΧΣ ακέφαλο και χωρίς προσωπικό που να έχει τις αναγκαίες γνώσεις για να προβαίνουν σε σωστές και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.  

  • Την βδομάδα που μας πέρασε τα συγκυβερνώντα κόμματα σε συνεργασία με τον ΔΗΣΥ που είναι αντιπολίτευση/συμπολίτευση ψήφισαν νόμο για πώληση δανείων του ΟΧΣ στα περιβόητα επενδυτικά – ταμεία γύπες.

Το συνολικό ποσό του δανεισμού του ΟΧΣ που αφορά στεγαστικά δάνεια ανέρχεται στο ποσό των €623,3 εκατομμυρίων εκ των οποίων τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν τα €208,5 εκατομμύρια από τα οποία τα €8,3 εκατομμύρια αφορούν δάνεια με κρατική εγγύηση. 

Και η ιστορία επαναλαμβάνεται! Όταν έβαλαν στο χέρι τον Συνεργατισμό μας έλεγαν ότι ήταν βιώσιμος και θα επιστρεφόταν πίσω στους μετόχους του και αφού διόρισαν σε αυτόν όλους τους πρώην μεγαλοαξιωματούχους των τραπεζών Κύπρου/Λαϊκής, κατάφεραν να τον ρίξουν στα τάρταρα ξεπουλώντας τον για διάσωση μιας και μόνο ιδιωτικής τράπεζας.

 ΄Οσον αφορά τον ΟΧΣ τον άφησαν στην μοίρα του χωρίς διοίκηση για χρόνια, υποστελεχωμένο και χωρίς προσωπικό που να είναι γνώστες στην σωστή αξιολόγηση για παραχώρηση δανεισμού καθώς και ανεπαρκούς τεχνολογίας. 

Στο ίδιο έργο θεατές πρώτα το ξεπούλημα του Συνεργατισμού και τώρα με την πρόφαση του ξεπουλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων σειρά παίρνει ο ΟΧΣ γιατί στην τελική γιατί να δανείζει για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας με επιτόκιο 1,5% ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες με επιτόκια μέχρι 7%;

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης