Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΟμιχλώδες παραμένει το τοπίο στο βαθμολογικό πίνακα του Παγκύπριου  Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α΄...

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο στο βαθμολογικό πίνακα του Παγκύπριου  Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας CYTA 2023-24

Ψηλός ο συντελεστής της αποτελεσματικότητας των γκολτζήδων μας…

-

Του Κόκου ΚΑΘΗΤΖΙΩΤΗ

Μετά την ανάπαυλα λόγω της διεξαγωγής των τελευταίων αγώνων τα προκριματικής φάσης του EURO 2024 η μπάλα θα στηθεί και πάλι στην σέντρα για την συνέχιση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας CYTA 2023-24. Με την διεξαγωγή των τελευταίων δυο αγωνιστικών Α΄ Γύρου αναμένεται να ξεκαθαρίσει κάπως το νεφικό ομίχλης στον βαθμολογικό πίνακα σχετικά με τα φαβορί για την διεκδίκηση του τίτλου αλλά και ποιες ομάδες θα είναι στην πρώτη εξάδα καθώς και τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία της ΚΟΠ.

Μετά την 11η αγωνιστική είχαμε επιτέλους μιαν ομάδα η οποία ξεχώρισε μόνη της στην κορυφή, το ΑΠΟΕΛ με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και τρίτο, ΠΑΦΟΣ FC και ΑΡΗΣ Λεμεσού.

Η 12η αγωνιστική μας προσφέρει αρκετά σενάρια σχετικά με την υπόθεση τίτλος. Σε αυτήν την αγωνιστική ξεχωρίζει το σούπερ ντέρμπι κορυφής μεταξύ του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ και του τρίτου ΑΡΗ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα μπορεί να έχουμε είτε συνέχιση στην πρωτοπορία του βαθμολογικού πίνακα για το ΑΠΟΕΛ, είτε ισοβαθμία τριών ομάδων στην κορυφή, σε περίπτωση νίκης του ΑΡΗ αλλά και της ΠΑΦΟΥ FC (εντός έδρας) με τον ΟΘΕΛΛΟ ΑΘΗΑΙΝΟΥ.

Επίσης αν το ΑΠΟΕΛ φύγει νικητής ή και με ισοπαλία από το νέα Στάδιο Λεμεσού, μάλλον θα διατηρήσει την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα στον Ά Γύρο αφού στην τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την ουραγό ΔΟΞΑ στο ΓΣΠ.

Σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας του ΑΠΟΕΛ, τότε όπως προαναφέραμε η ΠΑΦΟΣ FC θα πιάσει το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή ή στον (-1) βαθμό με την προϋπόθεση ότι η ΠΑΦΟΣ θα ξεπεράσει εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο του ΟΘΕΛΛΟΥ ΑΘΗΑΙΝΟΥ.

Επίσης η ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αν κερδίσει τον ΕΘΝΙΚΌ ΑΧΝΑΣ στο ΓΣΠ θα πάει στους 23 βαθμούς και πλησιάσει τους πρωτοπόρους και υπάρχει η πιθανότητα ανάλογη με τα αποτελέσματα των ντέρμπι της 12ης και 13ης αγωνιστικής αν χαρεί με το τρίποντο με τον ΟΘΕΛΛΟ εκτός έδρας να υπάρξει και πάλι συνωστισμός τεσσάρων με πέντε ομάδων στο +1 ή +2 βαθμούς.

 Η τέταρτη ΑΝΟΡΘΩΣΗ μετά την νίκη της επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκστρατεύει στην Λεμεσό όπου θα δώσει την μάχη με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ για να παραμείνει σε τροχιά «εισιτηρίων» Ευρώπης και τίτλου σε περίπτωση νίκης. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ όμως μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες δεν έχει άλλη επιλογή από την νίκη αν θα θέλει να παραμείνει στους διεκδικητές των προνομιούχων θέσεων της πρώτης εξάδας.

Η ομάδα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ από την έβδομη θέση με 18 βαθμούς, όσους και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θα επιδιώξει να φύγει με το τρίποντο στον αγώνα της με την ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ που ευνοείται και από την έδρα της ΑΕΖ που είναι το ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, το «δικό της γήπεδο δηλαδή…» και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την είσοδο της στην Πρώτη εξάδα.

Η όγδοη ΑΕΚ Λάρνακας μετά την επιστροφή στις νίκες με τον νέο της προπονητή Μπέν Σιμόν θα θέλει να συνεχίσει με νίκη επί της ΑΕΛ εντός έδρας αυτή τη φορά για να μείνει κοντά στο γκρουπ της Πρώτης εξάδας καραδοκώντας για τυχών στραβοπατήματα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Η ένατηΑΕΛ Λεμεσού παίζει το τελευταίο της «χαρτί» με την ΑΕΚ γιατί θα χάσει το τρένο για την Πρώτη εξάδα αλλά και θα εμπλακεί σοβαρά στην περιπέτεια του ΄Β Ομίλου αφού στον τελευταίο της αγώνα θα αντιμετωπίσει τον ΑΡΗ Λεμεσού στο Λεμεσιανό ντέρμπι.

Στην Περιστερώνα το στάδιο ΚΑΤΩΚΟΠΙΑ η ΔΟΞΑ θα υποδεχθεί την ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ προσδοκώντας για την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και να ξεκινήσει την γενική της αντεπίθεση για σωτηρία και παραμονή στην κατηγορία.

Από την άλλη η ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ μετά την πρώτη μεγαλειώδη νίκη της στο πρωτάθλημα επί του Ευρωπαίου και συμπολίτη της ΑΡΗ θα επιδιώξει την δεύτερη νίκη της για να πλησιάσει ΑΕΖ, ΟΘΕΛΛΟ και ΕΘΝΙΚΟ και να μπορεί να παλέψει για την παραμονή της στην Ά Κατηγορία.

Η ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ στην 12η θέση με εννέα άσσους και ο 11ος ΟΘΕΛΛΟΣ που θέλει το βαθμολογικό όφελος στο «τοπικό» ντέρμπι με την ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ όπου είναι τυπικά «γηπεδούχος».

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 10ος και ο ΟΘΕΛΛΟΣ 11ος στους αγώνες τους με ΟΜΟΝΟΙΑ (εκτός) και ΠΑΦΟΣ FC (εκτός) θα επιδιώξουν να κάνουν την μικρή μεγάλη έκπληξη για να ελπίζουν στην μάχη για σωτηρία και παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Στην τελευταία αγωνιστική την 13η θα έχουμε το ντέρμπι ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΕΚ και το τοπικό ντέρμπι ΑΕΛ-ΑΡΗΣ στην Λεμεσό.

Η ΠΑΦΟΣ FC θα έχει δύσκολη έξοδο στην Λάρνακα με την ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ενώ ΌΜΟΝΟΙΑ και ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θα αγωνιστούν με ΟΘΕΛΛΟ και ΕΘΝΙΚΟ ΑΧΝΑΣ εκτός έδρας. Το ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει την τελευταία βαθμολογικά ΔΟΞΑ στο ΓΣΠ.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ… ΤΣΟΥΒΑΛΙ!

Παρά το ότι στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έπεσε ο δείκτης της αποτελεσματικότητας στο 2,33 γκολ σε κάθε παιχνίδι δηλαδή στα ίδια επίπεδα της τελικής επίδοσης των τελευταίων δύο σεζόν περίπου είναι μέσα στα «λογικά» πλαίσια του ποδοσφαίρου και ο δείκτης αποτελεσματικότητας για τις ένδεκα αγωνιστικές παραμένει σε ψηλά επίπεδα [άνω από τις επιδόσεις των τελευταίων δύο σεζόν.

Σημειώθηκαν 225 τέρματα με μέσο όρο 2.92 γκολ σε κάθε αγώνα και σίγουρα στις επόμενες 15 αγωνιστικές ο δείκτης θα παραμείνει σε ψηλά ικανοποιητικές επιδόσεις. Στους γκολτζήδες προηγούνται ο ORTIZ SOL με 10 τέρματα (ΑΕΚ), ο Μ. Ηλία εννέα τέρματα (ΕΘΝΙΚΟΣ), ο DEMACEDO DA SILVA οκτώ τέρματα, (ΠΑΦΟΣ FC ) o DORREGARAY επτά τέρματα,  (ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ) ο ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ και SEMEDO (ΟΜΟΝΟΙΑ) έξι τέρματα.

Διαβάστε Επίσης