Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

BANANA REPUBLIC!

-

Του  Νικόλα ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ

Αυτοί οι δύο κύριοι που βλέπουμε στη φωτογραφία, είναι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Θα σας βάλω ένα κουίζ: Ποιο είναι το λάθος σε αυτή την φωτογραφία, η οποία λήφθηκε κατά την στάση του αεροπλάνου του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας;

Δεν θέλω να σας δυσκολέψω. Είναι η παρουσία του Χριστοδουλίδη σε αυτή!

Γιατί όταν ένας υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται μια ξένη χώρα, είθισται να τον περιμένει στην σκάλα του αεροπλάνου ο ομόλογός του και όχι ο πρόεδρος της χώρας.

Σε κανονικά κράτη ο φιλοξενούμενος ΥΠΕΞ αν θέλει να δει τον πρόεδρο, πηγαίνει στο γραφείο του.

Είπαμε σε κανονικά κράτη. Γιατί ο κ. Χριστοδουλίδης, φαίνεται πως βάλθηκε να μας μετατρέψει σε κράτος – υπόλογο στα δυτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Πρώτο δείγμα, η άρνησή του να ψηφίσει το κείμενο των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, για να μην κακοφανίσει τους ισραηλινούς φίλους του.

Τώρα, έτρεξε να προϋπαντήσει τον Μπλίνκεν στην σκάλα του αεροπλάνου, ως να ήταν πρόεδρος χώρας – υποτελής στους Αμερικάνους και όχι αρχηγός ανεξάρτητου κράτους!

Καλά το είπε ο Γλαύκος Κληρίδης, που το όνομά του φέρει το αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώθηκε ο Μπλίνκεν: Είμαστε μια μπανανία!

Διαβάστε Επίσης