Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αναταράξεις και ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αναταράξεις και ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας…

-

Του Κόκου Καθητζιώτη

Ανακατατάξεις στις ισορροπίες στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ Α΄ Κατηγορίας Ανδρών (CYTA 2023-2024) και ανακατατάξεις στο βαθμολογικό πίνακα έφερε με τα αποτελέσματα της η 11η αγωνιστική. Η ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος είναι σε υψηλά επίπεδα, η λέξη “φαβορί” μάλλον είναι επικίνδυνη λέξη και αλίμονο στις ομάδες που θα θεωρούν τον εαυτό τους “φαβορί” για κάποιο αγώνα.

Ανακατατάξεις στην 11η αγωνιστική είχαμε σε όλα τα σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα και στην πρώτη εξάδα και στο μεσαία διάζωμα αλλά και στον πυθμένα. Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη επί της ΑΕΛ και εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΑΡΗ, εκτοπίζοντας τον από την κορυφή.

Ο ΑΡΗΣ δεν τα κατάφερε να εγκλιματιστεί μετά την επιστροφή του, την περασμένη Πέμπτη, από την Ισπανία όπου αγωνίστηκε με την Μπετις και ηττήθηκε με  4 -1 για το Europa League, με αποτέλεσμα την συντριβή του από την “ουραγό” Καρμιώτισσα με 4-1, που ήταν και η πρώτη νίκη της Καρμιώτισσας στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΡΗΣ δεν χρησιμοποίησε το δικαίωμα του για μετάθεση στον αγώνα τη Δευτέρα, σίγουρα από υπεροψία και πλήρωσε βαρύ το τίμημα!

Η Πάφος FC με την εκτός έδρας νίκη της επί του Εθνικού Άχνας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας με 23 βαθμούς όσους και ο ΑΡΗΣ.  

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έσπασε το αήττητο για 10 αγωνιστικές σερί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πλήρωσε την αστοχία του Α’ ημιχρόνου και την κακή εμφάνιση του Β’ ημιχρόνου. Στόχος της είναι να κλείσει τον Α’ γύρο με δυο νίκες επί Εθνικού Άχνας εντός έδρας και ΟΘΕΛΛΟΥ εκτός και να εκμεταλλευτεί  τυχόν απώλειες των ομάδων που προπορεύονται και έχουν αγώνες μεταξύ τους, τότε θα είναι μέσα στους στόχους τους.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ μετά τις ήττες από Πάφο και ΟΜΟΝΟΙΑ τρίτωσε το κακό και με την ΑΕΚ στην έδρα του και έμεινε στην έκτη θέση με 18 βαθμούς όσους και η Νέα Σαλαμίνα, η οποία πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για είσοδο στην πρώτη εξάδα αν θα συνεχίσει με τις καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ Λάρνακας μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ πήγε στη Λεμεσό και κέρδισε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι για διεκδίκηση θέσης  στην πρώτη εξάδα. Με 16 βαθμούς είναι στην όγδοη θέση.

Η ΑΕΛ παρά την καλή της εμφάνιση με το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να έχει βαθμολογικό κέρδος και έμεινε στην ένατη θέση με 13 βαθμούς. Βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της διαβάθμισης αλλά και μπορεί να διεκδικήσει και θέση στην εξάδα αν με τις καλές εμφανίσεις θα πάρει και τρίποντα στους επόμενους 15 αγώνες.

Ο Εθνικός Άχνας στους 12 βαθμούς και στην 10η θέση πλέον δεν θα νιώθει άνετα αφού ο Οθέλλος με την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα επί της ΑΕΖ ανέβηκε στην 11η θέση με εννέα βαθμούς και η 12η ΑΕΖ Ζακακίου.

Η Καρμιώτισσα με την μεγάλη νίκη της επί του ΑΡΗ πήγε στους πέντε βαθμούς, μείον τέσσερις από ΑΕΖ και Οθέλλο και ελπίζει στην συνέχεια να μας θυμίσει τον περσινό καλό της εαυτό.

Η Δόξα Κατωκοπιάς συνεχίζει χωρίς βαθμό στους πρώτους 11 αγώνες. Της απομένουν οι μαθηματικές εξισώσεις αν στα υπολειπόμενα παιχνίδια μέχρι τέλους της Α’ φάσης θα πάρει τους βαθμούς που θα της επιτρέψουν στην Β’ φάση να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – «ΚΛΕΙΔΙΑ»

Οι αγώνες “κλειδιά” που απομένουν μέχρι τέλους του Α’ γύρου που θα είναι και ένα πολύ καλό δείγμα τι να αναμένουμε στον Β’ γύρο του πρωταθλήματος είναι στην 12η αγωνιστική:

  • το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΑΡΗ και ΑΠΟΕΛ,
  •  του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με την ΑΝΟΡΘΩΣΗ και της ΑΕΚ με την ΑΕΛ

και στην 13η αγωνιστική τα παιχνίδια:

  • μεταξύ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και ΑΕΚ,
  • το ποιοτικό ντέρμπι ΑΕΛ- ΑΡΗΣ και
  • το ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΠΑΦΟΣ.

Επίσης, έχουμε και τα ντέρμπι μεταξύ των “ουραγών”:  

  • ΔΟΞΑΣ – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ στην 12η αγωνιστική και
  • ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΑΕΖ στην 13η αγωνιστική.

Ακόμη, έχουμε και τους αγώνες των “φαβορί” με αουτσάιντερ ΠΑΦΟΣ – ΟΘΕΛΛΟΣ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΥ και ΑΕΖ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ την 12η αγωνιστική, όπως και ΑΠΟΕΛ – ΔΟΞΑΣ και ΕΘΝΙΚΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Στην Β’ κατηγορία μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ με 16 βαθμούς και ακολουθούν οι ομάδες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ και ΑΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 29Μ με 15 βαθμούς.

Στην τέταρτη θέση και πέμπτη θέση επίσης ισοβαθμούν οι ομάδες του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΜΟΡΦΟΥ και της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ, ακολουθούν οι FREEDOM 24, Ε.Ν.Υ. ΔΙΓΕΝΗ ΥΨΩΝΑ και ΠΕΓΕΙΑ 2014 με 13 βαθμούς.

 Όπως όλα δείχνουν και στην Β’ κατηγορία θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τουλάχιστον για τις θέσεις που οδηγούν στην Α’ κατηγορία αφού εφτά ομάδες είναι στο μείον ένα μέχρι μείον τρία βαθμούς από την κορυφή.

ΣΤΗΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ο Π.Ο Ορμήδειας οδηγεί την κούρσα με 17 βαθμούς και ακολουθεί η ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ FC με 16 βαθμούς και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ και ΧΑΛΚΑΝΟΡΑΣ ΙΔΑΛΙΟΥ με 14 βαθμούς.

Στην Επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ η Δόξα Παλαιομετόχου είναι στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς και ακολουθεί η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΟΥΛΛΩΝ με 15 βαθμούς και η FC ΛΕΙΒΑΔΙΑ με 14 βαθμούς.Οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία θα διεξαχθούν στις 25,26,27 Νοεμβρίου λόγω υποχρεώσεων

Διαβάστε Επίσης