Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΕιρήνη και φιλία των λαών,ενάντια στον πόλεμο!

Ειρήνη και φιλία των λαών,ενάντια στον πόλεμο!

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ υπό τον ακροδεξιό Νετανιάχου, διαπράττει μια γενοκτονία στη Γάζα, όσο και αν τα ΜΜΕ παρουσιάζουν την εγκληματική δράση του ισραηλινού στρατού ως αυτοάμυνα

-

Η σύγκρουση Ισραήλ είναι μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σχετικά με την ιδιοκτησία και τον έλεγχο της γης. Η σύγκρουση έχει τις ρίζες της στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν Εβραίοι μετανάστες άρχισαν να εγκαθίστανται στην Παλαιστίνη, τότε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κοινωνία των Εθνών έδωσε στη Βρετανία εντολή να διαχειρίζεται την Παλαιστίνη, στην οποία ζούσαν Εβραίοι και Άραβες. Το 1947, τα Ηνωμένα Έθνη πρότειναν ένα σχέδιο δημιουργίας εβραϊκών και αραβικών κρατών στην Παλαιστίνη.

Το σχέδιο έγινε αποδεκτό από τους Εβραίους αλλά απορρίφθηκε από τους Άραβες, που ήταν πλεοψηφία στην περιοχή, οδηγώντας σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έληξε με την ίδρυση του Ισραήλ το 1948. Από τότε, υπήρξαν αρκετοί πόλεμοι και συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Άραβων γειτόνων του, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων.

Στην πορεία εμφανίστηκαν νέα ζητήματα που δυσκόλεψαν την  ειρήνευση, όπως οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

  • Η συντήρηση άλυτων προβλημάτων σε κάποιο χρόνο προκαλεί συγκρούσεις μικρές ή μεγάλες με θύμα πάντα τους λαούς.

 Η λύση είναι πολύπλοκο ζήτημα αλλά και πολύ απλό, αν αφεθεί στα χέρια των απλών ανθρώπων και όχι στα κέντρα συμφερόντων και στους ακραίους. Ειρήνη και φιλία των λαών, ενάντια στον πόλεμο.

Δυστυχώς αυτό σήμερα φαντάζει ως ουτοπία και ο λόγος είναι γιατί μεγάλη μερίδα των απλών ανθρώπων, δεν έχουν κατανοήσει τη δύναμη τους και γίνονται υποχείριο διάφορων ομάδων συμφερόντων που χρησιμοποιούν τις εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες διαφορές για να φανατίζουν ομάδες ανθρώπων ώστε να συγκρούονται μεταξύ τους.

  • Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ υπό τον ακροδεξιό Νετανιάχου, δεν είναι λιγότερο κακό από την τρομοκρατική Χαμάς.

Αντίθετα τα εγκλήματά του είναι ποσοτικά και ποιοτικά μεγαλύτερα από της Χαμάς, είναι μια γενοκτονία, όσο και αν τα ΜΜΕ παρουσιάζουν την εγκληματική δράση του ισραηλινού στρατού ως αυτοάμυνα και έργα καλών και πολιτισμένων στρατοκρατών, που θάβουν άμαχους κάτω από ερείπια βομβαρδισμένων πολυκατοικιών και σπέρνουν θάνατο για να … υπερασπιστούν τον πολιτισμό. 

Η ισχύς μερικών κρατών και η κυριαρχία τους στην τεχνολογία, στα όπλα, στα ΜΜΕ, στις τράπεζες, τους επιτρέπει να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, είτε τα ίδια είτε με τα πιόνια τους, ακόμα και εκτός συνόρων σε βάρος άλλων λαών και χωρών και να παραβιάζουν το διεθνές νομικοπολιτικό και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ένα τέτοιο κράτος είναι το Ισραήλ, συνεπικουρούμενο από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, του οποίου όμως οι πολίτες εντός και εκτός συνόρων δεν υποστηρίζουν μονολιθικά την πολιτική της κυβέρνησης τους

Διαβάστε Επίσης