Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΑίμα στάζουν και τα χέρια του Νίκου Χριστοδουλίδη και όσων συμμετέχουν στην...

Αίμα στάζουν και τα χέρια του Νίκου Χριστοδουλίδη και όσων συμμετέχουν στην κυβέρνηση του

Στην Κύπρο έκαναν οι Ισραηλίτες την «πρόβα σφαγής» των Παλαιστινίωνστη Γάζα!

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Καθώς το φασιστικό κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον των Παλαιστινίων και ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα οποιαδήποτε κίνηση από τα γεράκια του Τελ Αβιβ να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός, μεγιστοποιούνται οι ανησυχίες για ακόμη μεγαλύτερες παράπλευρες οικονομικές συνέπειες στις γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένης της Κύπρου.

Κι αυτό πέραν από τους υπαρκτούς, θανάσιμους κινδύνους για την Κύπρο και το λαό της από την εγγύτητα της χώρας μας με το πεδίο των συγκρούσεων. Θεωρητικά είναι δυνατό ακόμη και από ένα λάθος στην εκτόξευση ρουκετών, να πληγούν περιοχές της Κύπρου, σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Σε πολιτικό επίπεδο έντονη ανησυχία εκφράζεται για πιθανά προβλήματα με την εμμονή και της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη στην εγκατάλειψη της ουδέτερης στάσης που παραδοσιακά τηρούσε η Κύπρος στην Αραβοϊσραηλινή διένεξη, πολιτική η οποία τερματίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για να προσκολληθεί στους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς απέναντι στους Άραβες.

  • Με το δεδομένο αυτό, ως παιχνίδια με τη φωτιά χαρακτηρίζονται από πολιτικούς αναλυτές η χρησιμοποίηση από το κράτος – τρομοκράτη, το Ισραήλ, τους Αμερικανούς και άλλους ΝΑΤΟϊκούς λιμανιών και αεροδρομίων στο έδαφος της Κύπρου, περιλαμβανομένων και των κατάλοιπων της αποικιοκρατικής περιόδου που συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Βρετανίας.

Από την αεροπορική βάση Ακρωτηρίου, ήδη εξορμούν για κατασκοπευτικές υπερπτήσεις Βρετανικά αεροσκάφη, που παρακολουθούν τις κινήσεις εχθρικών προς το Ισραήλ γειτονικών χωρών.

Το ίδιο ισχύει και για τα λιμάνια. Με πρόσχημα τις «ανθρωπιστικές» επιχειρήσεις στην περιοχή των συγκρούσεων, δόθηκε από την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη άδεια για ελλιμενισμό σε πολεμικά πλοία ΝΑΤΟϊκών χωρών!

Η άμεση ή συγκαλυμμένη χρησιμοποίηση της Κύπρου από τους Δυτικούς για στρατιωτικούς σκοπούς προκαλούν αντιδράσεις από τις εδώ διπλωματικές αποστολές Αραβικών κρατών.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ

ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν πως στις προετοιμασίες του Ισραήλ για την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είχε έμμεση έστω, εμπλοκή και η κυβέρνηση της Κύπρου, παραπέμποντας στην κοινή άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» της Εθνικής Φρουράς και του Ισραήλ σε χωριά της Πάφου στην οποία από πλευράς τους οι Ισραηλινοί έδωσαν τον τίτλο «Πέρα από τον Ορίζοντα».

  • Η άσκηση πραγματοποιήθηκε το περσινό Καλοκαίρι με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Ισραηλινών στρατιωτών και 100 αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, επρόκειτο για την «ευρύτερη άσκηση του είδους της που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε συνεργασία με γειτονική χώρα».

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν «η διατήρηση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων σε ποικίλες καταστάσεις έκτακτου χαρακτήρα και η αντιμετώπιση αιφνίδιων γεγονότων και περιστάσεων».

Από ισραηλινής πλευράς συμμετείχαν κληρωτοί και έφεδροι, αεροπορικές, χερσαίες και αμφίβιες δυνάμεις.

 Κάποια από τα σενάρια της άσκησης ήταν στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της περιοχής που ελέγχει ο αντίπαλος, όπως προσγείωση και απογείωση πτητικών μέσων και πολεμικών αεροσκαφών, εκκένωση τραυματιών, συνοδεία και κάλυψη φίλιων δυνάμεων, ρίψη οπλισμού και υλικού διοικητικής μέριμνας με χρήση μεταγωγικών αεροπλάνων κ.ά.

Ανάμεσα στα σενάρια της άσκησης, μέρος της οποίας είχε παρακολουθήσει και ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, ήταν οι βομβαρδισμοί και στη συνέχεια η εκκαθάριση κατοικημένων περιοχών, από κομάντος των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού, ακριβώς αυτά που κάνει αυτές τις μέρες το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ στη Λωρίδα της  Γάζας εναντίον των Παλαιστινίων! 

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ

ΟΙ… ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Πριν ένα χρόνο όταν η Εθνική Φρουρά και ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιούσαν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, η πρεσβεία του Λιβάνου είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η άσκηση σχετίζεται με προσομοίωση επιχείρησης σε έδαφος που έχει ομοιότητες με τον Λίβανο, κάτι που διέψευσε η Λευκωσία και ένα σχεδόν χρόνο μετά με ένα τραγικό τρόπο, διαψεύδονται οι «διαψεύσεις»!

  • Όντως επρόκειτο για άσκηση με προσομοίωση επιχείρησης σε έδαφος που έχει ομοιότητες όχι ακριβώς με το Λίβανο αλλά με την ευρύτερη περιοχή, σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση, στη Λωρίδα της Γάζας!

Όπου οι εκπαιδευμένοι και στην Κύπρο Ισραηλινοί πιλότοι σφυροκοπούν τους άμαχους σε νοσοκομεία και σχολεία της Παλαιστίνης με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες για να ακολουθήσουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις επί εδάφους, από τα πεζοπόρα τμήματα, τους κομάντος του Ισραηλινού στρατού που επίσης εκπαιδεύτηκαν στην Κύπρο!

  • Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι Ισρηλινοί και οι ΝΑΤΟϊκοί που έχουν βαμμένα στο αίμα των Παλαιστινίων τα χέρια τους! Είναι και οι τέως και νυν κυβερνώντες στην ημικατεχόμενη Κύπρο! Αίμα στάζουν και τα χέρια του Νίκου Χριστοδουλίδη και όσων συμμετέχουν στην κυβέρνηση του!

Αυτοί ας κάνουν καλά με τη συνείδηση τους. Ας μην νομίζουν όμως  πως φορώντας τώρα, ενώ συνεχίζεται ο σφαγιασμός των Παλαιστινίων, προβιά ειρηνοποιού, ξεγελούν τον κόσμο! Με τις επιλογές τους, ως στρατηγικοί σύμμαχοι του Ισραήλ δεν μπορούν να διεκδικούν τώρα ρόλο «αντικειμενικού» διαμεσολαβητή μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Εξάλλου ρόλο και συμβολή στις συμφωνίες για εκπαίδευση στην Κύπρο των φονιάδων του Παλαιστινόπουλων είχε και ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την ιδιότητα του ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και σήμερα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις ίδιες πολιτικές υποτέλειας στους δυτικούς υπηρετεί δίνοντας γη και ύδωρ στην κυβέρνηση του φασίστα Βενιαμίν Νετανιάχου.

 Όμως δυστυχώς με τις πράξεις τους,  προκειμένου να είναι αρεστοί στα ξένα αφεντικά τους,  θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο  και τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της! 

Διαβάστε Επίσης