Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΟ ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

Ο ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

-

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επικεφαλής αντιπροσωπείας, συναντήθηκε την Κυριακή με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας η οποία επισκέπτεται την Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας στην Ευρώπη. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο Guo Yenzhou, Υφυπουργός του Διεθνούς Τμήματος της ΚΕ ΚΚ Κίνας, την οποία συνόδευε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα διεθνή κατάσταση και εκφράστηκε ανησυχία για την στρατιωτικοποιήση των διεθνών σχέσεων.  Υπογραμμίστηκε η ανάγκη επιστροφής σε σεβασμό του διεθνούς δικαίου και επίλυσης των προβλημάτων μέσω της διπλωματικής οδού.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το ΚΚ Κίνας και εκφράστηκε ικανοποίηση για τη συνεχή ανάπτυξη τους στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού.

Υπογραμμίστηκε πως τα δύο κόμματα θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην διεύρυνση των διακρατικών σχέσεων Κύπρου-Κίνας προς όφελος των δύο λαών.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε για τη στάση αρχών της Κίνας στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος ιδιαίτερα υπό την ιδιότητα μόνιμου κράτους μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ. Επαναβεβαίωσε δε την στήριξη του ΑΚΕΛ στην πολιτική «μια χώρα δύο συστήματα».

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν το μέλος του ΠΓ και της Γραμματείας, Νίκος Ιωάννου, η επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Βέρα Πολυκάρπου, και τα μέλη της ΚΕ Μάριος Παναγή και Ηλίας Δημητρίου.

Διαβάστε Επίσης