Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠοιος υποστηρίζει τα εγκλήματα του Νετανιάχου;

Ποιος υποστηρίζει τα εγκλήματα του Νετανιάχου;

-

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης με την οποία σχολιάζει και απαντά στην προπαγάνδα του Τελ Αβίβ:

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι διεξάγει αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας στο όνομα του «πολιτισμού και των χωρών του», δηλαδή των χωρών που στάθηκαν μαζί του με το πρόσχημα της αυτοάμυνας. Σκοτώνει, καταστρέφει, παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες, και διαπράττει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στο όνομα του πολιτισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου, καλούμε  τις χώρες που δήλωσαν ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του να καθορίσουν εάν υποστηρίζουν τα εγκλήματα γενοκτονίας που διαπράττει ο Νετανιάχου στο όνομα της υπεράσπισης του «πολιτισμού»; Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στο όνομα του «πολιτισμού»; Αποδέχεστε τέτοια εγκλήματα και σφαγές που είναι εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα μαζικής εθνοκάθαρσης, εγκλήματα διακοπής ρεύματος, νερού, τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων σε πολίτες, εγκλήματα βομβαρδισμών και στόχευσης νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ασθενοφόρων, σχολείων και σχολείων που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια;

»Καλούμε αυτές τις χώρες να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα και να επιβεβαιώσουν εάν αποτελούν μέρος αυτών των συνεχιζόμενων εγκλημάτων ή όχι και να πάρουν θεση. Να τα καταδικάσουν και να προχωρήσουν περαιτέρω στη λήψη πρακτικών μέτρων για να τα σταματήσουν άμεσα και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για αυτά.

»Επιβεβαιώνουμε  ότι οι χώρες που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ σε αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο με το πρόσχημα της αυτοάμυνας, αντιμετωπίζουν μια πραγματική και σοβαρή δοκιμασία που επιβάλλεται από την ιστορία, τις αξίες και τις αρχές της ανθρωπότητας: είτε θα είναι μέρος αυτού του βάρβαρου πολέμου με επικεφαλής τον Νετανιάχου ή θα τον καταδικάσουν και θα εργαστούν για να τον σταματήσουν.

»Ταυτόχρονα, απορρίπτουμε αυτήν την αδικαιολόγητη ασάφεια που υιοθετούν πολλές χώρες στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν την αρχή του δικαιώματος αυτοάμυνας με την απαίτηση του Ισραήλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ειδικά επειδή αυτές οι δύο προϋποθέσεις δεν πληρούνται καθόλου, ειδικότερα στη Λωρίδα της Γάζας. Τα εγκλήματα του Νετανιάχου έχουν γίνει ξεκάθαρα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς χρησιμοποιεί τη δικαιολογία της αυτοάμυνας για να διαπράξει σφαγές, γενοκτονία, εθνοκάθαρση και αναγκαστικό εκτοπισμό των 2.4 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων και να τους εκδιώξει από τη Λωρίδα της Γάζας. Σίγουρα θα έχει σειρά και η Δυτική Όχθη.

»Απαιτούμε η Διεθνής Κοινότητα να αδράξει την ευκαιρία για να ξεκινήσει μια σοβαρή διαδικασία επίλυσης του μεσανατολικού στην βάση της λύσης των δυο κρατών.

»Φτάνουν πια τα θύματα. Η Μέση Ανατολή δεν αντέχει άλλο αίμα».

Διαβάστε Επίσης