Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΟικονομικοί είναι οι λόγοι για την υπογεννητικότητα

Οικονομικοί είναι οι λόγοι για την υπογεννητικότητα

-

Αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα θα πρέπει να λάβει σειρά  μέτρων, στη βάση ενός επεξεργασμένου σχεδίου μέτρων οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας

Φυσικά μόνο μικρόνοες πιστεύουν ότι η υπογεννητικότητα έχει σχέση με τις αμβλώσεις. Όλοι ξέρουν ότι η υπογεννητικότητα

Η απόφαση ενός νέου ανθρώπου για τη δημιουργία οικογένειας ή όχι συνδέεται με την οικονομική ικανότητα και  ασφάλεια που μπορεί να νοιώσει και με την προσδοκία για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για καλύτερα εισοδήματα.

  • Προϋποθέτει κατάλληλες κοινωνικές δομές και ευκολίες, όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, νοσοκομεία, φτηνή στέγη και διακίνηση, έλεγχο των τιμών και διασφάλιση χαμηλών τιμών  στα προϊόντα που αφορούν στη φροντίδα των βρεφών.

 Άρα αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα θα πρέπει να λάβει σειρά  μέτρων, στη βάση ενός επεξεργασμένου σχεδίου μέτρων οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας, με φορολογικές ελαφρύνσεις, επιδότηση συγκεκριμένων υπηρεσιών, ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχει το κράτος, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της παιδείας, με την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τη δημιουργία επαρκών δομών φιλοξενίας και φύλαξης παιδιών προσχολικής ηλικίας κ.ά.

  • Οι συνθήκες εργασίας με τα αυξημένα ωράρια εργασίας, οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας ή και διαβίωσης, και το αίσθημα της υπευθυνότητας των νέων ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σωστά στο ρόλο τους ως γονείς, τους οδηγεί στην άρνηση του ρόλου του γονιού.

Πέραν των πιο πάνω ως μια ημικατεχόμενη χώρα, πρέπει να λάβουμε υπόψη όχι μόνο την υπογεννητικότητα στις μη κατεχόμενες περιοχές αλλά και την υπεργεννητικότητα, λόγω άλλων λόγων, μη οικονομικών, στα κατεχόμενα όπου ο πληθυσμός αυξάνει ραγδαία μέσω και του εποικισμού επηρεάζοντας τη δημογραφία και δημιουργώντας έτσι συνεχώς περισσότερα προβλήματα στην πιθανότητα λύσης. Γι’ αυτό έχουμε επιπρόσθετο λόγο, να πάρουμε όλα τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης