Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Συνωστισμός στα ψηλά τα σκαλοπάτια του

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Συνωστισμός στα ψηλά τα σκαλοπάτια του

-

Διαφαίνεται ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων χωρίς την ύπαρξη ακλόνητων φαβορί το οποίο επισημάναμε αρκετές φορές από τις στήλες της «ΓΝΩΜΗΣ».

  • Παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα το οποίο μέχρι στιγμής είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό με πολύ καλό θέαμα και πολλά τέρματα (πάνω από 3 σε κάθε αγώνα).

Η φετινή κούρσα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν «θρίλερ» αφού μετά τον ΑΡΗ και την ΑΝΟΡΘΩΣΗ στην κορυφή πέρασε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ο οποίος καταδιώκεται από έξι ομάδες. Τρεις ομάδες με ένα βαθμό από την κορυφή, ο ΑΡΗΣ, το ΑΠΟΕΛ και η ΑΝΟΡΘΩΣΗ, η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πλην δυο, η ΠΑΦΟΣ στο πλην τέσσερα και η ΑΕΚ στο πλην έξι.

ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ «ΔΟΥΜΕ ΦΩΣ»…

Τα ντέρμπι που ακολουθούν μεταξύ των επτά αυτών ομάδων τις επόμενες δυο – τρεις αγωνιστικές είτε θα μας ξεκαθαρίσουν κάπως την υπόθεση των «μνηστήρων» του τίτλου, είτε θα θολώσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο! Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, 18 αγωνιστικές είναι αρκετές για να μας διαφωτίσουν τελικά ποιοι θα είναι τελικά οι μεγάλοι διεκδικητές του φετινού τροπαίου στην τελική φάση.

Σ’ αυτή την φάση θα αναμένουμε τα αποτελέσματα από τα ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής, της 10ης και 11ης αγωνιστικής κατά πόσον θα διαφοροποιηθεί κάπως το σκηνικό με τους διεκδικητές ή θα συνεχιστεί αυτή η μάχη σε υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού μέχρι τέλους της Α΄ Φάσης.

Η ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ

Μέχρι στιγμής  τρεις ομάδες έδειξαν αδυναμίες να ακολουθήσουν σ’ αυτόν τον αγωνιστικό ρυθμό του Πρωταθλήματος, η ΔΟΞΑ ΚΑΤΟΚΟΠΙΑΣ η οποία μετρά οκτώ ήττες, η ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών η οποία πήρε δυο βαθμούς και ο νεόφερτος ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου με τρεις βαθμούς.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας με οκτώ βαθμούς, η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ εννέα βαθμούς και η ΑΕΛ  δέκα βαθμούς, είναι ομάδες που πιθανώς να κάνουν την έκπληξη στη συνέχεια αλλά σίγουρα δεν θα είναι καθόλου εύκολοι αντίπαλοι σε καμία από τις υπόλοιπες πιο πάνω ομάδες.

Ακόμα και η νεοφώτιστη ΑΕΖ Ζακακίου πουλάει ακριβά το «τομάρι» της αφού νίκησε την ΑΕΚ και έφερε ισοπαλία (εκτός έδρας) με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στην έννατη αγωνιστική θα διεξαχθούν τα ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΠΑΦΟΣ FC. Στην 10η αγωνιστική θα έχουμε τα ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ και ΠΑΦΟΣ FC-ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Στην 11η αγωνιστική έχουμε τα ντέρμπι ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΑΕΚ. Στην 12η αγωνιστική παίζουν ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και ΑΡΗΣ-ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε Επίσης