Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπενδυτικές εταιρείες – κοράκια βάζουν χέρι σε νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ

Επενδυτικές εταιρείες – κοράκια βάζουν χέρι σε νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ

-

Tώρα μαθαίνουμε ότι μπήκαν στο χορό και οι εταιρείες εξαγοράς δανείων, και συνάμα μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, που άρχισαν να αγοράζουν πακέτα μετοχών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ.

  • Δεν τους φτάνει που πέρασαν στα χέρια τους δάνεια €20 δισεκατομμυρίων, τώρα βάζουν χέρι και στον Τομέα της Υγείας! 

 ΄Ολοι αυτοί οι «επενδυτές» δημιουργούν προβλήματα στα νοσηλευτήρια του Δημοσίου τα οποία έχουν χάσει μεγάλο μέρος των ασθενών και δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι υπάρχει σχέδιο ώστε πολύ σύντομα να μας πως δεν είναι βιώσιμα και να θέσουν θέμα ιδιωτικοποίησης τους!

Κατά τα άλλα από τις 31/10/2022 ο ΟΑΥ, μετά από εγγραφή του θέματος στην Βουλή από το ΑΚΕΛ  δήλωνε ότι «είναι σε επιφυλακή και ότι εκτιμούν ότι αν όλα τα νοσηλευτήρια συγκεντρωθούν κάτω από αυτά τα επενδυτικά ταμεία τότε θα δοθεί στους ιδιοκτήτες τους μεγαλύτερη διαπραγματευτική δυνατότητα και αυτό ίσως οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα».

Από τότε μέχρι σήμερα κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι με τις συνεχιζόμενες εξαγορές νοσηλευτηρίων. Αναμένουμε την αντίδραση το ΟΑΥ και του υπουργείου υγείας προτού να είναι αργά για τον Δημόσιο Τομέα Υγείας!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης