Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜαύρα μαντάτα! Ετοιμαστείτε, έρχεται νέα αύξηση επιτοκίων!

Μαύρα μαντάτα! Ετοιμαστείτε, έρχεται νέα αύξηση επιτοκίων!

-

Με τη νέα αύξηση, συνολικά, από τον Ιούλιο του 2022 τα δανειστικά επιτόκια αυξήθηκαν κατά 4,75 μονάδες, γεγονός που έχει εκτινάξει σε εκτός ελέγχουν επίπεδα το κόστος δανεισμού και τις μηνιαίες δόσεις των πολιτών.

  • Άλλωστε μας το είπε και η αρχηγός της συμμορίας, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα σταματήσουν μέχρι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να πέσει στο 2% που αναμένεται να γίνει στα… μέσα του 2025»! 

Ας μην ξεχνούμε ότι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτές τις απανωτές αυξήσεις είναι οι τράπεζες και τα επενδυτικά τους ταμεία ενώ όσον αφορά τις ούτω καλούμενες κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 το καθαρό επιτοκιακό εισόδημα τους εκτοξεύτηκε στα €864,6 εκατομμύρια και τα συνολικά επιτοκιακά τους έσοδα τους πρώτους έξι μήνες του έτους ξεπέρασαν το €1 δισεκατομμύριο με τις «κυπριακές» τράπεζες να έχουν την δεύτερη ψηλότερη κερδοφορία στην ευρωζώνη!

Αυτό που δεν μας λεν είναι τι γίνεται με τους οφειλόμενους φόρους των τραπεζών στο κράτος και ΑΝ  και πότε θα εισπραχθούν…

Το λόγο έχουν ο κεντρικός τραπεζίτης Κωνσταντίνος Ηροδότου και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης