Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΌχι άλλο αίμα αθώων! Σταματήστε τον πόλεμο! -Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Όχι άλλο αίμα αθώων! Σταματήστε τον πόλεμο! -Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

-

Αυτός  είναι ο ιμπεριαλισμός, αυτός είναι ο φασισμός των καθεστώτων στη δύση που πνίγουν στο αίμα ένα ολόκληρο λαό. Κρατούν εγκλωβισμένους σε μια μικρή λωρίδα γης δυο εκατομμύρια ανθρώπους και σκοτώνουν εν ψυχρώ εκατοντάδες άμαχους!
Ο βάρβαρος βομβαρδισμός από το Ισραήλ του νοσοκομείου «Al-Ahly» στην κεντρική Γάζα με πάνω από 500 νεκρούς εξόργισε τον κάθε λογικό άνθρωπο στον πλανήτη ενώ γιγαντώνεται το κύμα αντιδράσεων για το απάνθρωπο κτύπημα, το οποίο κατατάσσεται στο εγκλήματα πολέμου με βάση το διεθνές δίκαιο.

  • Άλλοθι στους μακελάρηδες του Παλαιστινιακού λαού δίνουν και οι κυβερνώντες στη Λευκωσία οι οποίοι χέρι – χέρι με το φασιστικό ΕΛΑΜ και τον ΔΗΣΥ δικαιολογούν το κατοχικό καθεστώς του Ισραήλ, χωρίς να κρατούν έστω τα προσχήματα και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι και η δική μας χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα εισβολής και κατοχής!

Είναι ενδεικτική η δήλωση του προέδρου του ΕΛΑΜ, του εδώ Παραρτήματος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής»:

«Στεκόμαστε δίπλα στους συμμάχους μας και δίπλα στη χώρα με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνάψει πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις. Οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές του παρελθόντος έχουν βλάψει τα συμφέροντα της Κύπρου, του κυπριακού ελληνισμού», δήλωσε ο Χρίστος Χρίστου, ο πρώην υπασπιστής του φίρερ της Ελλάδας Νίκου Μιχαλολιάκου, προέδρου της «Χρυσής Αυγής», η οποία καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ως «εγκληματική οργάνωση».

 

Για την επίσης καταδικαστέα επίθεση της οργάνωσης «Χαμάς» με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων Ισραηλινών, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και άλλοι βουλευτές, εκτός του ΑΚΕΛ, ενέκριναν ψήφισμα καταδίκης, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται και στα εγκλήματα των Ισραηλινών, γεγονός που αξιοποιήθηκε από την ισραηλινή προπαγανδιστική μηχανή, όπως και ανάλογες ενέργειες άλλων φιλοισραηλινών κυβερνήσεων και πολιτικών δυνάμεων.

  • Τα κόμματα της κυπριακής Δεξιάς υιοθετούν χωρίς αναστολές τις εξοργιστικές αιτιάσεις του αιμοσταγούς ισραηλινού στρατού ο οποίος επιχειρεί να αποσείσει την ευθύνη για το φρικτό έγκλημα με το εκ προμελέτης πολύνεκρο έγκλημα της επίθεσης στο νοσοκομείο.

Με ένα κατάπτυστο κείμενο μπήκε μπροστά πάλι η ευρωβουλεύτρια του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου Σταύρου Σύρου, η οποία επιχειρεί να δώσει και… ιδεολογικο-πολιτικό περίβλημα προκειμένου να αιτιολογήσει τα εγκλήματα των ισραηλινών. Με άρθρο της που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης αναφέρεται σε… «άξονα του κακού» και ιστορίες συνομωσίας με υποκινητές τη  Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία αναπαράγοντας το αφήγημα των δυτικών και των ΝΑΤΟϊκών για την «αθωώτητα» του Ισραήλ. Κι ασφαλώς δεν βρίσκει έστω δυο λόγια για να καταδικάσει το βάρβαρο κτύπημα στο νοσοκομείο και τις δολοφονίες από τον ισραηλινό στρατό εκατοντάδων Παλαιστινίων που βρίσκονται εγκλωβισμένη μέσα στη Λωρίδα της Γάζας!

  • Όπως και η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, τα κόμματα της  Δεξιάς, της Ακροδεξιάς, πολιτικοί και εξ αίματος απόγονοι των ακροδεξιών που υπηρέτησαν συνειδητά ή ως μίσθαρνα όργανα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών για να ξεπουλήσουν την Κύπρο, δίνουν άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια τους στα ξένα αφεντικά τους.

Μια φορά πιστό σκυλί των ξένων, πάντα υπηρέτης τους και αδιαφορώντας εάν με τις επιλογές τους βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας. Όπως και τότε, όταν οι ΝΑΤΟϊκοί συνωμοτούσαν εναντίον της Κύπρου και οι φασίστες του Γρίβα ύβριζαν νυχθημερόν τις χώρες που συμπαραστέκονταν στη τότε νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου η οποία αντιστεκόταν στις επιβολές των Αγγλοαμερικανών και των εθνικιστών της Άγκυρας για διχοτόμηση.

  • Από ανθρώπους που υμνούν τον ολετήρα της Κύπρου, το Γρίβα όπως η Ελένη Σταύρου Σταύρου Σύρου, και από τα κόμματα της Δεξιάς και Ακροδεξιάς δεν αναμέναμε κάτι διαφορετικό.

Παραμένουν στο τόξο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των Αγγλοαμερικανών και του ΝΑΤΟ έστω κι αν ευθύνονται για την κυπριακή τραγωδία, έστω κι αν συνεχίζουν να είναι οι σύμμαχοι της Τουρκίας η οποία συνεχίζει για μισό σχεδόν αιώνα να κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο.

 

«ΠΑΓΩΣΑΝ» ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Με τις πλάτες των ΝΑΤΟϊκών και των Δυτικών οι φασίστες του Ισραήλ δεν δίστασαν να κτυπήσου και σε νοσοκομείο.

Μετά τη βάρβαρη αυτή ενέργεια των Ισραηλινών μακελάρηδων, με εξαίρεση τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος πραγματοποίησε το ταξίδι του στο Ισραήλ, οι όποιες διπλωματικές προσπάθειες τέθηκαν σε «αναμονή»!

Η τετραμερής σύνοδος που ήταν προγραμματισμένη στο Αμάν ακυρώθηκε, ενώ μοναδικό φως διαφαίνεται στην συναίνεση του Ισραήλ να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα από την Αίγυπτο.

Κατά το ταξίδι του στο Ισραήλ ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ, ανέφερε, θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ «έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»…

 

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η παρουσία του Μπαίντεν στο Ισραήλ εκφράζει την «αδιαμφισβήτητη υποστήριξη που δώσατε στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές»«Βλέπω την υποστήριξή σας καθημερινά στο εύρος και το βάθος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή αυτού του πολέμου», είπε

  • Σε διπλωματικό επίπεδο οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο σε ένα ψήφισμα που προωθούσε η Βραζιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο ζητείτο να γίνουν «ανθρωπιστικές παύσεις» στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ψηφοφορία είχε αναβληθεί δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, επειδή οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να μεσολαβήσουν, ώστε να υπάρξει πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Δώδεκα μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της πρότασης, ενώ η Ρωσία και η Βρετανία απείχαν.

  • Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση των ομήρων και να προωθηθεί βοήθεια στη Γάζα.

Ένιωσε «φρίκη» για τους θανάτους «εκατοντάδων παλαιστίνιων αμάχων» σε πλήγμα σε νοσοκομείο στη Γάζα, ανέφερε ο Α. Γκουτέρες καταδικάζοντας σθεναρά την ενέργεια αυτή χωρίς ωστόσο να  επιρρίψει ευθύνες προφανώς για να μην προκαταλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Διαβάστε Επίσης