Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΙσραήλ: Εξαπλώνονται ανεμοβλογιά, ψώρα και ασθένειες που προκαλούν διάρροια στη Λωρίδα της...

Ισραήλ: Εξαπλώνονται ανεμοβλογιά, ψώρα και ασθένειες που προκαλούν διάρροια στη Λωρίδα της Γάζας

-

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ εξήγησε πως ανάμεσα στους βασικούς λόγους της εξάπλωσης ασθενειών είναι πως οι Γαζαίοι αναγκάζονται να πίνουν μολυσμένο νερό, ελλείψει καθαρού πόσιμου.

Κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων εάν δεν αποκατασταθεί η ύδρευση

Δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς. Ωστόσο, προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων μολυσματικών νόσων αν δεν αποκατασταθεί η ύδρευση και εάν δεν ξαναρχίσουν να ηλεκτροδοτούνται, ή δεν λάβουν καύσιμα, οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

Ο στρατός του Ισραήλ έθεσε υπό «πλήρη πολιορκία» τη Λωρίδα της Γάζας, διακόπτοντας την ύδρευση, την ηλεκτροδότηση, τις παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αντιποίνων μετά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους, την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ανησυχία για τα πρόωρα νεογνά

Την ίδια ώρα, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ανησυχούν για περίπου 130 πρόωρα νεογνά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες στα νοσοκομεία της Γάζας.

Οι γιατροί και οι ομάδες βοήθειας σε νοσοκομεία της Γάζας έχουν προειδοποιήσει ότι τα πρόωρα νεογνά διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», καθώς εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού αναμένεται σε μερικές ημέρες ή και ώρες να εξαντληθούν τα καύσιμα για τις γεννήτριες που τροφοδοτούν τις θερμοκοιτίδες τους.

 

Διαβάστε Επίσης