Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΑθάνατη «Λερναία Ύδρα», η «παράγκα» του Κυπριακού ποδοσφαίρου… Toυ Κόκου ΚΑΘΗΤΖΙΩΤΗ

Αθάνατη «Λερναία Ύδρα», η «παράγκα» του Κυπριακού ποδοσφαίρου… Toυ Κόκου ΚΑΘΗΤΖΙΩΤΗ

-

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού είχε αποστείλει φάκελο σε βάρος τους, με εισήγηση για ποινική δίωξή τους, καθώς έκρινε πως είχαν παραβιάσει το άρθρο «7» του «περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου του 2017».

Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, όταν κλήθηκε από την Επιτροπή να καταθέσει για σοβαρές καταγγελίες του στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν ανταποκρίθηκε καν.

Παρομοίως, ο ατζέντης ποδοσφαιριστών και πρόεδρος της Δόξας Κατωκοπιάς, Κώστας Χριστοδούλου, είχε μιλήσει για ύπαρξη «συμμορίας στο ποδόσφαιρο», αλλά όταν μετά από δυο κλήσεις βρέθηκε τελικά ενώπιον της Επιτροπής, δεν έδωσε κανέναν στοιχείο επικαλούμενος «συναισθηματική φόρτιση» όταν είχε κάνει την επίμαχη τοποθέτηση…

  • Έτσι, και για τις δυο περιπτώσεις ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε πως δεν θα διωχθούν, κάτι για το οποίο ενημέρωσε την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού…

Σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών αναφέρθηκε ότι η Νομική Υπηρεσία δεν αιτιολόγησε γιατί αποφάσισε να μην διωχθούν οι Κίρζης και Χριστοδούλου. Ο βουλευτής Ανδρέας Πασιουρτίδης εστίασε σ΄ αυτό το σημείο, αναφέροντας πως είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Ευθύμιος Ευθυμίου, κατάγγειλε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δέχεται πόλεμο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πολλοί δικηγόροι συμβουλεύουν τους πελάτες τους που καλούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή, να μην πάνε. «Υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια να κτυπηθεί η επιτροπή» ανέφερε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «με τον τρόπο που λειτουργούμε φαίνεται έχουμε επηρεάσει μεγάλα συμφέροντα».

Έτσι, όλα δείχνουν πως και στο ποδόσφαιρο βαδίζουμε στο… δρόμο που χάραξε ο Αναστασιάδης με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων που μας έκανε διεθνώς ρεζίλι….

ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ

ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ…

Χρόνια τώρα το άμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο δεινοπαθεί από «στημένα» πρωταθλήματα, διαβαθμίσεις και «στημένες» διαιτησίες από «πουλημένους» ποδοσφαιριστές αλλά κανένας όχι μόνο δεν μπορεί να πιάσει το πόδι τους αλλά και δεν τολμά να το πράξει, γιατί φοβάται να σκαλίσει τόση βρωμιά και λάσπη. Είμαστε το κράτος των «χρυσών» διαβατηρίων και τόσων άλλων σκανδάλων. Τώρα θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας και στο σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου διακινούνται δισεκατομμύρια ευρώ;

Ας τα κουκουλώσουμε για το… συμφέρον και το «καλό» τάχατες όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, των επενδυτών, των σωματείων, της ΚΟΠ αλλά ιδιαίτερα αυτών που «καπηλεύονται» το κυπριακό ποδόσφαιρο και που παραμένουν στην αφάνεια της λεγόμενης «παράγκας».

Εκατοντάδες φάκελοι «κόκκινοι, κίτρινοι» κλπ έφθασαν στα γραφεία της ΚΟΠ και μετά μπήκαν στα συρτάρια της Αστυνομίας. Η αστυνομία αδυνατεί να διερευνήσει αυτές τις υποθέσεις για διάφορους λόγους. Η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θέσπισε κανονισμούς για τους στημένους αγώνες που μπορεί να τους εφαρμόσει με υποδείξεις από την ΟΥΕΦΑ.

  • Τιμώρησε δυο – τρεις ομαδούλες με λίγες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και αφαίρεσε κάποιους βαθμούς από μερικές φτωχές ομάδες!

 Και σίγουρα δεν συμφωνούμε ότι όταν φθάσει ένας κόκκινος φάκελος ή και δίχως αυτούς τους φακέλους, όταν υπάρχουν υπόνοιες και μαρτυρίες για στημένα παιγνίδια, η ΚΟΠ έχει τα δικαστικά της όργανα που πρέπει να θεσπίσει νέους κανονισμούς για αυτές τις υποθέσει και όχι να περιμένει την αστυνομία, που να μπορούν να τιμωρήσουν αυτούς τους παράγοντες ή ποδοσφαιριστές με βαριές ποινές και όχι να τιμωρείται το σωματείο για τις ενέργειες κάποιου ποδοσφαιριστή ή παράγοντα που διαπράττονται εν αγνοία του επίσημου Σωματείου.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ

ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΠ!

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού πλέον είναι φανερό ότι δεν έχει εκτελεστική εξουσία. Έγινε για το «φίτσιο» και το θεαθήναι, για να κλείσουμε τα μάτια των Ευρωπαίων. Όταν στέλνεις χιλιάδες σελίδες υποθέσεις στον εισαγγελέα με καταθέσεις και μαρτυρίες και η νομική υπηρεσία της κυπριακής δημοκρατίας τους αθωώνει, τότε τι να σκεφτείς σαν απλός πολίτης αλλά ιδιαίτερα σαν φίλος του αθλήματος του ποδοσφαίρου;

Όμως η ΚΟΠ μπορεί να πάρει τις υποθέσεις αυτές στη δικαστική την ΚΟΠ και να επιβάλει βαριές τιμωρίες αποκλεισμού από τα γήπεδα έστω κι αν οι υποθέσεις φορούν τον πρόεδρο των ομάδων τους.

  • Αν αυτή η ομοσπονδία δεν είναι συμμέτοχος στις ατασθαλίες που συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ας το αποδείξει έμπρακτα με τις αποφάσεις της!

Δεν μπορεί και δεν είναι κατανοητό σε μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις στην Ευρώπη να τιμωρούνται ομάδες όπως η Γιουβέντους (Ιταλία) και η Μαρσέϊλ (Γαλλίας) με υποβιβασμό όπως και πρόεδρος ή παράγοντες σωματεία να φυλακίζονται και στην Κύπρο να μην μπορεί κανείς να τους αγγίξει!

Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκόσμια όπου διακινούνται δισεκατομμύρια ευρώ και βεβαία και η μικρή Κύπρος δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη.

Οι ξένοι και κύπριοι επενδυτές του ποδοσφαίρου είναι καλοδεχούμενοι στη βάση μιας υγιούς άμιλλας και ανταγωνισμού χωρίς παρεμβάσεις και σκάνδαλα με κύριο στόχο την πρόοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Τώρα που το ποδόσφαιρο μας οδεύει ολοταχώς στο επαγγελματικό με μεγαλομετόχους και επενδυτές και εφόσον το σημερινό κράτος αδυνατεί να πάρει μέτρα ή να ελέγξει τα κακώς έχοντα στο ποδόσφαιρο, τότε η μπάλα πηγαίνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων να βρει τρόπους και «νόμους» για να τιμωρούνται οι ένοχοι αδικημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου και για εκδημοκρατικοποίηση της ΚΟΠ.

  • Η ΚΟΠ είναι ένα «κράτος» εν κράτει. Δεν μπορούν 20 εκπρόσωποι των 14 σωματείων της Α’ κατηγορίας και έξι – εφτά της Β’ και Γ’ κατηγορίας και των διαιτητών να ελέγχουν και να διοικούν το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αυτούς όλους το μόνο που τους απασχολεί είναι το συμφέρον του δικού τους σωματείου. Η διεύρυνση της ΚΟΠ με πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας με ενεργό συμμετοχή και εμπειρία στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικά στον αθλητισμό είναι «όρος απαράβατος» για την εκδημοκρατικοποίηση της Ομοσπονδίας και την πραγματική και υγιή πρόοδο του ποδοσφαίρου. Το επίσημο κράτος αδυνατεί να πάρει μετρά, η «Βουλή» μπορεί!

 

 

Διαβάστε Επίσης