Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΤΕΦΑΝΟΣ: Αφήστε τα ευχολόγια! Μέτρα εδώ και τώρα για την ακρίβεια!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Αφήστε τα ευχολόγια! Μέτρα εδώ και τώρα για την ακρίβεια!

-

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο Τσιακκιλερό, ο κ. Στεφάνου είπε πως «αυτή η περίοδος, είναι περίοδος αυξημένης επαφής τόσο με την κομματική βάση αλλά και ευρύτερα ξανά με την κοινωνία. Αυτό που βγαίνει μέσα από τη επαφή, που έχουμε με την κομματική βάση, την κοινωνία και γενικότερα τους εργαζόμενους, είναι ότι πραγματικά ο πολίτης ανησυχεί και ταλαιπωρείται από τη μεγάλη ακρίβεια που υπάρχει».

Πρόσθεσε ότι ο πολίτης «επειδή ακριβώς δεν βλέπει προοπτική μπροστά του, αφού βλέπει τις τιμές συνεχώς να ανεβαίνουν, κάτι που διαπιστώνεται και μέσα από τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γι’ αυτό και ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων».

Σημείωσε ακόμα ότι «ενώ οι προτάσεις που έχουν γίνει τόσο από μέρους του ΑΚΕΛ όσο και από μέρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων, για το πώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να κινηθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων των οικονομικών του κράτους για να απαμβλύνει το πρόβλημα και να βοηθήσει την κοινωνία, ιδιαίτερα τα μικρομεσαία στρώματα, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις νέες οικογένειες να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών, το μόνο που βλέπουμε από μέρους της κυβέρνησης είναι να εκφράζει ευχολόγια και να αρκείται σε αναλύσεις, αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, «καμιά κυβέρνηση όμως δεν εκλέγεται, απλά για να προβαίνει σε διαπιστώσεις και να κάνει ευχολόγια. Ο κόσμος θέλει μέτρα, θέλει αποφάσεις για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Για ακόμα μια φορά, κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ «θα καλέσω την κυβέρνηση επιτέλους να αφήσει τα ευχολόγια και να λάβει μέτρα. Προτάσεις έχουν γίνει, τρόποι υπάρχουν θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν αποφάσεις».

 

Διαβάστε Επίσης