Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦορομπηχτικός μηχανισμός οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας των ιδιωτών στους δρόμους!

Φορομπηχτικός μηχανισμός οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας των ιδιωτών στους δρόμους!

-

Δεν είναι μόνο σε φώτα τροχαίας, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής κ. Κώστας Κώστα, που γίνεται η κλοπή. Και στους δρόμους με πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας, χιλιάδες νομοταγείς πολίτες πληρώνουν, για να κερδοσκοπούν σε βάρος τους δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις (Conduent State & Local Solutions, Inc. και η υπεργολάβος της  εταιρεία Brinks) που δίνουν μικρό μέρος των κερδών στο συνένοχο κράτος.

Έχουμε ακούσει δεκάδες παράπονα, και σίγουρα θα υπάρχουν χιλιάδες, αλλά έχουμε και ιδίαν αντίληψη περί του θέματος.

Υπάρχουν σημεία εκτός πόλεως, όπου το όριο ταχύτητος καλώς ή κακώς θα πρέπει να έχει καθοριστεί στα 30κμ/ώρα ενώ μερικά μέτρα πιο κάτω σε κατοικημένη περιοχή είναι 50κμ/ώρα.

Το βανάκι κρυμμένο πίσω από τους θάμνους.

Οι περισσότεροι οδηγοί πηγαίνουν συνήθως 50-60κμ/ώρα που είναι μια απολύτως ασφαλής ταχύτητα για την περιοχή. Και όμως η κάμερα άναψε στα 41κμ/ώρα λίγες δεκάδες μέτρα πριν το όριο των 50κμ/ώρα. Άτε τώρα να εξηγήσεις το αδικαιολόγητο και άδικο του πρόστιμου. Είτε δεν πληρώνεις και τρέχεις στα δικαστήρια, όπου η αστυνομία θα έχει δίκαιο, είτε πληρώνεις και σιωπάς για να αγοράσεις τον μπελά γιατί η δικαιοσύνη συνήθως είναι θεόστραβη.

Ο Υπουργός Μεταφορών, παραδέχτηκε ότι κάποια πρόστιμα είναι υπερβολικά.

Αν το ψάξει ακόμα λίγο θα αντιληφθεί ότι ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα είναι παράλογο, άδικο κα ληστρικό για τους νομοταγείς πολίτες. Δεν μπορεί να υπάρχουν σχεδόν 300.000 παρανομίες μέσα σε μερικούς μήνες.

Μήπως όλοι οι κύπριοι οδηγοί είναι κακοί οδηγοί, παράλογοι, και επιρρεπείς στην παρανομία ή μήπως το σύστημα είναι παράλογο, λανθασμένο και σε τελική ανάλυση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών και μερικώς την δια της πλαγίας φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης;

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης