Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΚαλή σας μέρα κυρ Παντελήδες…

Καλή σας μέρα κυρ Παντελήδες…

-

Κακό λόγο για κανένα δεν σ’ άκουσα να λες. Ακόμα και τους μαύρους τους ανέχεσαι εσύ, ο καλός χριστιανός. Ιδίως την μαυρού  που ξεβρωμίζει τους γέρους γονείς σου. Και τους ντελιβεράες που σου φέρνουν το φαϊ σου στην ώρα του. Και τους εργάτες στες φάρμες και τα χωράφια. Και τους βρωμόμαυρους που εργάζονται στα σκουπιδιάρικα.

  • Που να έβρεις σήμερα μάνα μου κυπραίους να κάμνουν έτσι δουλειές…

Μην ακούσεις όμως κουβέντα για λαθρό. Αυτούς ντε που πιάννουν τα παχουλλά επιδόματα των 361 ευρώ τον μήνα. Αυτούς κάθονται αραχτοί και ξεζουμίζουν τους νοικοκύρηδες κύπριους φορολογούμενους.

Μόλις ακούσεις για λαθρό, ανάβουν τα λαμπάκια σου και λιβανίζεις τους ακροδεξιούς που πηγαίνουν κάθε λίγο στα γκέτο και τους τα σπάνε, τους μαυρίζουν (μα πόσο μαύρισμα πια) στο ξύλο κι οι αστυνομικού πιο κάτω, παρακολουθούν διακριτικά  βαρώντας… παλαμάκια.

  • Οι άλλοι λαθρό, βέβαια.. αυτοί ντε με τα χρυσά διαβατήρια, δεν σ’ ενοχλούν. Σ’ αυτούς κάνεις τεμενάδες, τρέχουν τα σάλια σου και πασκίζεις ν’ αρπάξεις κι εσύ κάνα ψίχουλο μπας και χορτάσεις τη λιγούρα σου.

Ε, λοιπόν κυρ Παντελή, σήμερα έχω καλά νέα για σένα…

Μια κοπέλα έμορφη, ξανθιά γαλανομάτα, η Τρουλλουρία καλέ, από  το ηρωικό χωριό Τρούλλοι, ανακάλυψε και ακροαριστερές οργανώσεις που κάνουν πογκρόμ ενάντια στους φτωχοδιαβόλους.

Διπλή εγγύηση και ασφάλεια για σένα κυρ Παντελή.

Τώρα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Κανείς πια δεν μπορεί να ταράξει τον μακάριο ύπνο σου.

Καληνύχτα κυρ Παντελή.

 

Με τον αρμόζοντα σεβασμό,

Θρασύβουλος

Διαβάστε Επίσης