Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕίτε δεν αντιλήφθησαν τι εστί φασισμός και ρατσισμός, είτε όντως είναι ηλίθιοι!

Είτε δεν αντιλήφθησαν τι εστί φασισμός και ρατσισμός, είτε όντως είναι ηλίθιοι!

-

  • Για τον ρατσιστή μιλάμε που συνέλαβε μετανάστες και τους έκλεισε στο φορτηγό του, την ώρα που δίπλα του καιγόταν η χώρα Ελλάς.

Ενώ ο κόσμος προχωρεί στη σκέψη, για να αλλάξει τα αποτελέσματα της αποικιοκρατίας και των πολέμων που αναγκάζουν δυστυχισμένους να μεταναστεύουν, αυτοί εκεί. Κολλημένοι στο βούρκο της απανθρωπιάς και της κακώς νοούμενης εθνικιστικής τους σκέψης. Και δυστυχώς δεν είναι ένας.

Είναι πολλοί και είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία, για τους ανθρώπους, για τη δημοκρατία και για το δημόσιο βίο. Και ως φασίστες έχουν την θρασύτητα να βάζουν τον εαυτό τους πάνω από το νόμο και τις συντεταγμένες αρχές των κρατών.

  • Το ζήσαμε και μείς το 1974 και πιο πριν. Ο συγκεκριμένος αυτοανακηρύχθηκε αστυνομικός, ένας μικρός πραξικοπηματίας που πήρε την εξουσία για να εφαρμόσει το δικό του νόμο, το νόμο της ζούγκλας και του παραλογισμού.

Το φάντασμα που το 1940 πήρε σάρκα και όπλα και αιματοκύλισε την Ευρώπη κυκλοφορεί ακόμα ελευθέρα από πάνω της. Καλλιεργεί τη ψύχωση και το φανατισμό, δημιουργεί πόλωση, ενίοτε και σκοτώνει εξυπηρετώντας στο βάθος τα μεγάλα αφεντικά, τις πολυεθνικές και τα υπερκέρδη τους.

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι, απούσης της Παιδείας, και οι λάτρεις του χρήματος, οι πληρωμένοι των πολυεθνικών, πάντα θα υπάρχουν.

Αν η κοινωνία επιτρέψει  να επικρατήσουν ξανά «οι νοσταλγοί των ηττημένων του 1940», αυτά τα δηλητηριώδη θανατερά φίδια, τότε μια μέρα αυτοί που θα κλείσουν σε φορτηγά θα είναι κάποιοι από εμάς.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 

Διαβάστε Επίσης