Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΟι φασίστες παίζουν το παιχνίδι των Ισραηλινών! Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Οι φασίστες παίζουν το παιχνίδι των Ισραηλινών! Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

-

Πολύ επιλεκτικές οι ευαισθησίες των «υπερελλήνων». Ενοχλούνται όχι κατ’ ανάγκη από την παρουσία οποιουδήποτε ξένου αλλά το μίσος, η έχθρα και το μένος τους διοχετεύεται επιλεκτικά εναντίον μεταναστών που προέρχονται από Αραβικές χώρες και κυρίως από κράτη τα οποία δεν έχουν καλές σχέσεις ή και θεωρούνται εχθρικά προς το κράτος του Ισραήλ.

  • Διπλωμάτες ξένων κρατών στη Λευκωσία θεωρούν ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η οργανωμένη επίθεση από τους ακροδεξιούς στράφηκε εναντίον Σύρων και δεν είναι συμπτωματικά που κτύπησαν σε Λεμεσό και Πάφο.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι στις δυο αυτές επαρχίες όπου υπάρχει έντονη οικοδομική δραστηριότητα λόγω τουριστικών αναπτύξεων υπάρχει και ανάλογα αυξημένος αριθμός Σύριων εργατών οι οποίοι εξειδικεύονται στα οικοδομικά επαγγέλματα.

Όμως την ίδια ώρα, κυρίως στην Πάφο, αλλά και στη Λεμεσό αυξάνεται ραγδαία και η παρουσία Ισραηλινών οι οποίοι αγοράζουν σπίτια και πολλοί από αυτούς διαμένουν μόνιμα. 

Ισραηλινές εταιρείες συμμετέχουν στην ανάπτυξη της κατεχόμενης περιοχής Τρικώμου – Γαστριών…

Οι πιο πάνω διπλωμάτες δηλώνουν πως έχουν λόγους να πιστεύουν πως δεν είναι άσχετα τα στοιχεία αυτά με την δυσφορία που εξέφρασε στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας το κράτος του Ισραήλ το οποίο εμφανίζεται να «ανησυχεί» για την ασφάλεια των πολιτών του και τις περιουσίες των ισραηλινών συμφερόντων επιχειρήσεων λόγω της μεγάλης κοινότητας Αράβων και κυρίως Σύριων στις δυο επαρχίες!

  • Κατά τις ίδιες πηγές, στα διπλωματικά σαλόνια ισραηλινοί φέρονται να «δικαιολογούν» με αυτό τον τρόπο τη στροφή Ισραηλινών επενδυτών στο κατεχόμενο Τρίκωμο.

Επιχειρούν μ’ αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν τις κυπριακές αρχές για να «καθαρίσουν» το τοπίο από τους Άραβες στις ελεύθερες περιοχές για να νιώθουν… άνετα οι Ισραηλινοί.

Κι όπως πάντα τη βρόμικη δουλειά του συστήματος ανέλαβε να φέρει εις πέρας η πέμπτη φάλαγγα του κεφαλαίου, η ακροδεξιά με το μανδύα των… επιλεκτικά «οργισμένων» εθνικιστών που θέλουν την μισή Κύπρο «καθαρά Ελληνική» αλλά τους ενοχλεί η παρουσία συγκεκριμένων άλλων φυλών… Αν είναι Εβραίοι ή Αγγλοσάξονες και μάλιστα λεφτάδες που επενδύουν τα εκατομμύρια τους, δεν… μολύνουν την «ελληνικότητα» των υπερελλήνων της συμφοράς!

 

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ

ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!

 

Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων αποδεικνύονται ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του στην κυβέρνηση. Με το βίο και την πολιτεία του ο Νίκος Χριστοδουλίδης προκαλεί την κοινή γνώμη. Τι σημαίνει «θύμωσε» και φώναζε ενώ οι κάμερες «τραβούσαν πλάνα» και ασφαλώς έγραφαν και ήχο, πριν αρχίσει η σύσκεψη που συγκάλεσε για το δεύτερο γύρο του φασιστικού πογκρόμ αυτή τη φορά στη Λεμεσό;

  • Μα είμαστε σοβαροί; Είπαμε πρόεδρε, να κάνεις επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά εσείς το παραξηλώσατε!

Κάλεσε τους καθ’ ύλην υπουργούς, τον αρχηγό Αστυνομίας, τον αστυνομικό διευθυντή Λεμεσού και την εισαγγελία στο Λόφο του Προεδρικού και μπροστά στις κάμερες το «έπαιζε… μαγκάκι»! ΄Εκανε συστάσεις, πλην όμως μετά τη σύσκεψη δεν έσπασε μύτη! Κανένας δεν υπέβαλε παραίτηση, ουδείς δεν απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως μετά το πατατράκ της Χλώρακας και έχοντας υπόψη τα όσα είχαν ανακοινωθεί για το νέο πογκρόμ των ακροδεξιών που ετοιμαζόταν για τη Λεμεσό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως πήρε ο ίδιος προσωπικά τηλέφωνο τους υπουργούς και τους αρμοδίους και τους ζήτησε να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα… Τους ζήτησε δηλαδή τα αυτονόητα και μετά τα αίσχιστα που έγιναν με τους τραμπουκισμούς, τις βιαιοπραγίες και τους τραυματισμούς μεταναστών, πώς ενήργησε ο Πρόεδρος;

Ενήργησε ως Πόντιος Πιλάτος! Του είπαν πως… κάτι δεν πήγε καλά. Δεν του είπαν πως «έκαναν πλάτες στους φασίστες» ή του το είπαν πριν από τη σύσκεψη και το έκανε γαργάρα; Και μετά τη σύσκεψη μας είπαν πως… διέταξε έρευνα. Δηλαδή, ούτε καν ζήτησε να του θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του οι υπεύθυνοι για το χάος που δημιουργήθηκε στη Λεμεσό από τους φασίστες.

Ποιος καλύπτει και συγκαλύπτει ποιόν;

  • Η «θεά θέμις» του αστικού κράτους είναι και τυφλή και ανάπηρη! Ούτε βλέπει, ούτε κινεί έστω το δακτυλάκι της κατά των παράνομων, εναντίον όσων βιαιοπραγούν εναντίον συνανθρώπων τους.

Είναι έντονη πλέον η πεποίθηση των πολιτών πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι δέσμιος των ακροδεξιών.

Ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Και τα γεγονότα είναι εδώ! Μετά τη Χλώρακα η Λεμεσός. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν πραγματικά από τους τραμπούκους που καλύπτουν τα πρόσωπα με κουκούλες και κτυπούν τον κόσμο γιατί δεν τους αρέσει η φάτσα τους, το χρώμα ή εθνικότητα τους.

Όμως η Δημοκρατία κινδυνεύει και από τους επιτήδειους ουδέτερους και από τους πολιτικούς και τις πολιτικές δυνάμεις που διαβάζουν όπως θέλουν τα γεγονότα…

Υποβολιμαία ένα από τα μεγάλα διαδικτυακά πόρταλ έγραψε ότι σύμφωνα με πληροφορίες «του», χωρίς να κατονομάζει τις «πηγές»  του, τα επεισόδια είχαν προσχεδιαστεί από οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων που πρωτοστατούν σε επίδειξη ρατσισμού.

  • Πλήρες ξέπλυμα των φασιστικών οργανωμένων πολιτικών ομάδων και κομμάτων. Φταίει ο… φούρπος!

Γι’ αυτούς δεν φταίνε οι φασιστικές οργανώσεις που δρουν μέσα στις κερκίδες των «γαλάζιων» σωματείων όπου χύνουν το εθνικιστικό – φασιστικό δηλητήριο τους ψαρεύονται και στρατολογώντας νέους στα «μέτωπα» των «υπερήφανων» υπερελλήνων!

  • Όμως τι να πει κανείς όταν η πρόεδρος του μεγάλου κόμματος της Δεξιάς, η κα Αννίτα Δημητρίου εμμένει πως πρόκειται για… «ποδοσφαιρικό χουλιγκανισμό»;

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ μας θυμίζει τη στάση που τηρούσε ο «πατριάρχης» της παράταξης της, ο Γλαύκος Κληρίδης όταν όντας τότε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και αρχηγός του «Ενιαίου», κατά την προπραξικοπηματική περίοδο εμφανιζόταν ως «πόντιος πιλάτος» και δεν έπαιρνε θέση μεταξύ των τραμπούκων – δολοφόνων της ΕΟΚΑ Β΄του Γρίβα και των αστυνομικών δυνάμεων του κράτους που υπερασπίζονταν την νομιμότητα και τον εκλελεγμένο Πρόεδρο Μακάριο. Γι’ αυτό και μιλούσε για «βία και αντιβία» μέχρι που φτάσαμε στο πραξικόπημα και την εισβολή. 

Τα ίδια που κάνει και η σημερινή, υπό την κα Αννίτα Δημητρίου, ηγεσία του μεγάλου κόμματος της Δεξιάς. Χαϊδεύουν την ακροδεξιά και το φασιστικό τέρας μέχρι που να θεριέψει και να στραφεί και κατά των ιδίων!

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ – ΕΛΠΙΔΑ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Είναι όμως και οι δυνάμεις των αντίστασης. Είναι η Αριστερά με το Κόμμα των Κυπρίων Εργαζομένων, το ΑΚΕΛ που παραμένει διαχρονικά ο πόλος δημοκρατικής, προοδευτικής, αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής συσπείρωσης.

Με την ογκώδη πολιτική συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό και δυο μέρες αργότερα με την περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος στη Χλώρακας με επικεφαλής τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Στέφανο Στεφάνου, το ΑΚΕΛ έστειλε παντού μηνύματα αντίστασης και πάλης. Υπεράσπισης της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλληλεγγύης στον κάθε συνάνθρωπο μας ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος του και την εθνική καταγωγή του.

Ελπίδα όλων των ανθρώπων που ζουν σ’ αυτή τη γη, είναι η Αριστερά με τις διαχρονικές αρχές της, η Αριστερά που παλεύει οργανωμένα, η Αριστερά που κτίζει συμμαχίες με επίκεντρο τον άνθρωπο και με τα οράματα της για ένα κόσμο απαλλαγμένο από την έχθρα και το μίσος, ένα κόσμο της ειρήνης, της αγάπης, της εργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης