Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΟ ΑΡΗΣ Λεμεσού πανηγυρικά στους χρυσοφόρους ομίλους

Ο ΑΡΗΣ Λεμεσού πανηγυρικά στους χρυσοφόρους ομίλους

-

Με την επιστροφή του ο ΑΡΗΣ στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας το 2021 με ιδιοκτήτη ξένο επενδυτή, κάνει την πρώτη μεγάλη έκπληξη μπαίνοντας στον Α’ όμιλο και μάλιστα τερματίζει και τέταρτος στην τελική βαθμολογία. Συνεχίζοντας την καλή δουλειά της προηγούμενης χρονιάς ο ΑΡΗΣ σίγουρα και ελαφρώς ενισχυμένος πετυχαίνει το «ακατόρθωτο» για τους πολλούς κύπριους φιλάθλους και τους μεγάλους αντιπάλους του και στέφεται πανηγυρικά πρωταθλητής, αφήνοντας άναυδο ολόκληρο το ποδοσφαιρικό στερέωμα της Κύπρου.

Στην φετινή σεζόν ο ΑΡΗΣ κατέκτησε το σουπερ καπ νικώντας την κυπελλούχο ΟΜΟΝΟΙΑ στο ΓΣΠ με 2 -0.

Ξεκινώντας το ταξίδι του στην Ευρώπη φιλοδωρεί την Μπατέ Μπορισόβ της Λευκορωσίας με 6-2 και 5-3 και χάνει στη συνέχεια από την Πολωνική Κράκοβ με 2-1 και 1-0, μπορούμε να πούμε άδικα γιατί ήταν καλύτερος ο ΑΡΗΣ.

Στα πλέι οφφ του Γιουρόπα αντιμετωπίζοντας την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο ΑΡΗΣ χάνει με 2-1 εκτός έδρας και σαρώνει την Σλόβαν με 6-2 εντός έδρας παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΩΣ ΦΑΒΟΡΙ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αυτή η ομάδα του ΑΡΗ «ελαφρώς» ενισχυμένη από την περσινή χρονιά αλλά και με την επιστροφή του περσινού του στράϊκερ Κακόριν αδιαμφισβήτητα θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου εκτός και αν ο ΑΡΗΣ πάθει ότι έπαθε και η ΑΕΚ Λάρνακας την περσινή σεζόν που δεν άντεξε να το παίζει σε δυο ταμπλό ταυτόχρονα, Ευρώπη και Κυπριακό πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση αλλά έφθασε μέχρι τους 16 στο Κόνφερενς Λιγκ!

 

ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ…

Ανώμαλη η προσγείωση για τις άλλες τρεις κυπριακές ομάδες που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑΠΟΕΛ, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ Λάρνακας.

  • Για το Γιουρόπα Λιγκ η ΟΜΟΝΟΙΑ νίκησε την Κομπαλά με 4-0 και 3-2, νίκησε την Μίντζιηλαντ 1-0 και ηττήθηκε στο δεύτερο παιγνίδι με 1 – 5.
  • Η ΑΕΚ Λάρνακας στο Κόνφερενς Λιγκ έφερε 1-1 και 1-2 με την Μακκάπι Τελ Αβίβ.
  • Το ΑΠΟΕΛ νίκησε την Βοϊβοτίνα 2-1, 2-1 και ηττήθηκε στα πλέι οφς του Κόνφερενς Λινγκ από την Γκεντ Βελγίου με 2-0 και 2-1.

Η πορεία τους αυτή ήταν αναμενόμενη…

Συνεχίζοντας την κακή, κυπριακή ερασιτεχνική νοοτροπία του «ξηλώνω» και ξανακτίζω (μισοκτίζω) διότι ποτέ δεν έχουν συμπληρωμένα τα ρόστερ τους έγκαιρα και περιμένουν μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών για προσθήκες, μπαίνουν στη μάχη της Ευρώπης ανέτοιμες και αποδυναμωμένες με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους.

Κατ’ αρχήν δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει «άρδην» στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πλέον μερικοί «φτωχοί συγγενείς» τους συναντάς στον Α’ προκριματικό γύρο των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων που σε ένα – δυο χρόνια δεν θα υπάρχουν καθόλου αντίπαλοι στα «μέτρα» μας για να περάσουμε εμείς εύκολα παρακάτω.

Από τις στήλες της «ΓΝΩΜΗΣ» προειδοποιούμε εδώ και δυο – τρία χρόνια γι’ αυτό το γεγονός. Δηλαδή ότι κάθε χρόνο λιγοστεύουν και οι εύκολοι αντίπαλοι, οι «βατοί» για τις κυπριακές ομάδες γιατί οι δικές μας ομάδες μένουν «ίδια τάξη», δουλεύουν μεταξύ του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, χωρίς συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά μοντέλα, απρογραμμάτιστα με «πεταμένα» λεφτά για το θεαθήναι και παραμένουν με «αδύνατα» ρόστερ αφού με τα μικρά μπάτζετ τους αγοράζουν 17 ξένους και βάλε ποδοσφαιριστές και αυτό γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο!

Επιτέλους βάλτε μυαλό κύριοι παράγοντες ή και μεγαλομέτοχοι. Κατ’ αρχήν μειώστε τους ξένους σε 12 -13 και προωθείστε τα κυπριακά ταλέντα που είναι πολύ καλύτερα από κάποιους «άχρηστους» ποδοσφαιρικά ξένους που αδροπληρώνετε!

Κάντε ποιοτικές μεταγραφές ξένων και έγκαιρα, τουλάχιστον οι ομάδες που παραδοσιακά δουλεύουν με μεγαλύτερα μπάτζετ και έχουν στόχους για Α’ εξάδα και Ευρώπη. Αν δεν αλλάξετε νοοτροπία γρήγορα, θα συνεχιστεί η κατρακύλα σας και κάποια άλλη ομάδα, «μικρή», την οποία θα την αναλάβει ξένος, σοβαρός επενδυτής, θα σας βάλει «ματογυάλια» πάλι, όπως έγινε με τον ΑΡΗ Λεμεσού.

Μια βδομάδα πριν κλείσουν οι μετεγγραφές στις 15 Σεπτεμβρίου, μετά τη αποτυχία τους στην Ευρώπη τρέχουν να προλάβουν να βρουν γκολτζή, χαφ-επιθετικό, αμυντικό και καλό εκστρέμ!

 

 

Διαβάστε Επίσης