Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΚινδυνεύει η Δημοκρατία κι αυτοί κρατούν και τα… δυο σχοινιά!

Κινδυνεύει η Δημοκρατία κι αυτοί κρατούν και τα… δυο σχοινιά!

-

ΟΙ εκατοντάδες αρρωστημένοι εθνικιστές και φασίστες που πραγματοποίησαν επίθεση σε σπίτια και καταστήματα Σύρων και άλλων μεταναστών κτύπησαν οργανωμένα. Δεν ήταν… «αυθόρμητες»
 ενέργειες μεμονωμένων ατόμων, όπως μέχρι πρότινος βάφτιζαν η Αστυνομία και οι κυβερνώντες (τέως και νυν) τα εθνικιστικά ξεσπάσματα, οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις εναντίον συνανθρώπων μας από άλλες χώρες.

Ήταν οργανωμένες επιθέσεις και υπήρχαν οργανωτές και άτομα που καθοδηγούσαν τον «όχλο» στη διάρκεια των «εκκαθαριστικών» επιχειρήσεων!

  • Και τα θλιβερά επεισόδια στη Χλώρακα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Το «αυγό του φιδιού» ζεσταινόταν από χρόνια στον κόρφο του ΔΗΣΥ και της άρχουσας τάξης που πάντα έχει ανάγκη από την ακροδεξιά για να τη χρησιμοποιεί για τις «βρόμικες δουλειές»!

Ένα πραγματικό «παιδομάζωμα» γίνεται στις «γαλάζιες» κερκίδες και στα σχολεία. Η διάχυση της εθνικιστικής -αντικομμουνιστικής και ρατσιστικής παράλληλα- κουλτούρας και το «παιδομάζωμα» για λογαριασμό, ειδικότερα του ΕΛΑΜ, του εδώ Παραρτήματος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», γίνεται κυρίως πάνω στις κερκίδες και στους χώρους συνάθροισης των νεαρών φιλάθλων των «εθνικών» σωματείων.

Οι «θύρες» των ακραίων «γαλάζιων» οπαδών, φαίνεται να ελέγχονται πλέον πλήρως από τους ακροδεξιούς μηχανισμούς που παίζουν ρόλο «εμπροσθοφυλακής» στον επιχειρούμενο εκφασισμό της νεολαίας και της κοινωνίας μας γενικότερα.

 Όταν η εφημερίδα μας αποκάλυπτε τα έργα και τις ημέρες της ακροδεξιάς και των εθνικιστών και   αναδείκνυε τους κινδύνους για τον τόπο τύγχανε της ειρωνικής αντιμετώπισης από τα μέσα  ενημέρωσης του κατεστημένου της Δεξιάς. Όταν το κόμμα των Κυπρίων Εργαζομένων, το ΑΚΕΛ, στηλίτευε τα φαινόμενα εκφασισμού της κυπριακής κοινωνίας ακόμα και τα κόμματα του λεγόμενου κέντρου, όπως το ΔΗΚΟ και η ΕΔΔΚ,  που διεκδικούσαν και δάφνες για την αντιφασιστική δράση τους στο παρελθόν, λούφαζαν βολεμένα σε κυβερνητικές συμμαχίες με τον ΔΗΣΥ, το κόμμα που πολιτικοποίησε τους πραξικοπηματίες της προδοτικής ΕΟΚΑ Βήτα!

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για τα όσα διαδραματίζονται σήμερα με το πογκρόμ κατά των ξένων οικονομικών μεταναστών.

Θυμίζουμε μερικά γεγονότα:

  • Κοινές πορείες με το νεοφασιστικό κόμμα του ΕΛΑΜ στις Φοινικούδες στη Λάρνακα ενάντια στους μετανάστες, με τη συμμετοχή βουλευτών του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ
  • Τις επιθέσεις με πέτρες εναντίον λεωφορείων Τουρκοκυπρίων έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ στην είσοδο της Λευκωσίας
  • Την επίθεση εναντίον του τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλή Ταλάτ στη διάρκεια ομιλίας του στη Λεμεσό και τους βανδαλισμούς στο οίκημα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση
  • Τα επεισόδια και τις επιθέσεις ΕΛΑΜιτών μέσα στην Αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων εναντίον βουλευτών του ΑΚΕΛ
  • Οι ακροδεξιοί και οι αρρωστημένοι εθνικιστές είναι οι ίδιοι που βρίσκονταν μαζί με το ΕΛΑΜ, τον Ιωνά Νικολάου και άλλα ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ έξω από το Προεδρικό επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, ύβριζαν, πετροβολούσαν, έβαζαν φωτιές για να κάψουν το Προεδρικό και να εξοντώσουν τον Αριστερό Πρόεδρο.

 

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ…

Όμως λίπασμα για τον εκφασισμό της κυπριακής κοινωνίας αποτέλεσαν και μια σειρά πολιτικές ενέργειες του μεγάλου κόμματος της Δεξιάς, του ΔΗΣΥ όπως ήταν η στήριξη του ΕΛΑΜ στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη και οι συνεργασίες του ΔΗΣΥ στη Βουλή με το εδώ Παράρτημα της φασιστικής Χρυσής Αυγής για την έγκριση αντιλαϊκών, αντεργατικών νομοσχεδίων προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας.

  • Εδώ βρίσκεται και η εξήγηση γιατί τα αυγά του φιδιού ζεσταίνει το σύστημα που χρησιμοποιεί τους φασίστες ως εμπροσθοφυλακή για προάσπιση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.

Ακόμη, οι ηγέτες του ΔΗΣΥ, μαζί με τους εθνικιστές του ΕΛΑΜ είναι κάθε χρόνο στα μνημόσυνα του Γρίβα, το ιδρυτή της προδοτικής ΕΟΚΑ Β΄, του οκταήμερου προέδρου του προδοτικού πραξικοπήματος Νικόλαου  Σαμψών και του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη.

Μαζί, χέρι – χέρι, τιμούν τους … εν διατεταγμένη υπηρεσία που επιτέθηκαν στο προεδρικό στις 15 Ιουλίου 1974.

Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες η ηγεσία του ΔΗΣΥ και οι σημερινοί κυβερνώντες.

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!

Ακόμη και τώρα που το κόμμα των εθνικιστών – ακροδεξιών κάνει επίδειξη δύναμης και επιχειρεί να τρομοκρατήσει την κυπριακή κοινωνία, οι ηγέτες των κομμάτων της Δεξιάς αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Το ίδιο και η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με το συνονθύλευμα των πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν σ’αυτή.

Η ευρωβουλεύτρια του Συναγερμού Ελένη Σταύρου, Σταύρου Σύρου προκαλεί και δικαιολογεί τις αντιδράσεις των εθνικιστών στη Χλώρακα, προφανώς θέλοντας να διατηρήσει τους δεσμούς… «αίματος» με την ακροδεξιά και τους εθνικιστές…

Μέσα από τον εθνικιστικό της λόγο δαιμονοποιεί τους μετανάστες προτάσσοντας την…. προστασία του δημογραφικού χαρακτήρα της «Ελληνικής μας Πατρίδας», αφήνοντας αιχμές για τις θέσεις της προέδρου του κόμματος της. Προφανώς η ευρωβουλεύτρια θέλει ακόμη πιο «σκληρές τοποθετήσεις»…

Πως αντιδρά η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα  Δημητρίου;

Προφανώς φοβάται (ή δεν θέλει) να σηκώσει το γάντι και αναζητεί συνυπεύθυνους για τις αποτυχημένες – καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ…

  • «Η όποια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, από οποιονδήποτε, του κρίσιμου ζητήματος του μεταναστευτικού είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, αναφερόμενη στα επεισόδια στη Χλώρακα και στο μεταναστευτικό».

Ποιά πολιτική εκμετάλλευση κα Αννίτα Δημητρίου; Εδώ μιλούμε για ευθύνες, αίτιους και αιτιατά.

Ως ΔΗΣΥ είστε συνυπεύθυνοι. Πίσω από τα επικοινωνιακά χαζοχαρούμενα λογύδρια σας κρύβονται οι βαρύτατες, ασήκωτες ευθύνες των τέως και των νυν κυβερνώντων της Δεξιάς.

Δεν εξαιρούνται:

Ούτε ο νυν πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης (που δηλώνει ότι παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ και συμμετέχει στα συνέδρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) αλλά και γιατί ήταν ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και επίσης βασικό μέλος της αμαρτωλής κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

Κι ασφαλώς δεν εξαιρείται η νυν πρόεδρος της Βουλής η οποία ήταν βουλεύτρια και μέλος των ανώτατων καθοδηγητικών οργάνων του ΔΗΣΥ συμμετέχοντας έτσι στη διαμόρφωση των πολιτικών που εφάρμοζε η κυβέρνηση του κόμματος της.

  • Αυτή και οι «συναγωνιστές» της στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και οφείλουν να πουν μια συγνώμη στην κυπριακή κοινωνία και όχι η κα Αννίτα Δημητρίου να αναζητεί συνυπεύθυνους για τα αμαρτωλά δικά τους έργα και ημέρες!

Αν θέλουν να κτυπηθεί το τέρας του φασισμού στη ρίζα του, γιατί αργά ή γρήγορα θα στραφεί και εναντίον των ιδίων, όπως διδάσκει η ιστορία, ας αλλάξουν ρότα. Ας σταματήσουν να θωπεύουν την ακροδεξιά κι ας αποπέμψουν το φασισταριό που αγκάλιασαν και εκτρέφουν και μέσα στους κόλπους του ίδιου του κόμματος της Δεξιάς.

Όταν τα κάνεις αυτά κα  Αννίτα Δημητρίου, αν τολμάς ασφαλώς, τότε ο λόγος σου θα γίνει πειστικός. Τα περί προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης είναι επικοινωνιακό εφεύρημα για να αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, για να μετακινηθεί το κέντρο συζήτησης από την ουσία που δεν είναι άλλη από τις ασήκωτες ευθύνες του ΔΗΣΥ και των άλλων κομμάτων της Δεξιάς για τα όσα σήμερα ζούμε με τη δράση των ακροδεξιών και των αρρωστημένων εθνικιστών.

Διαβάστε Επίσης