Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ«Ούτε Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»!

«Ούτε Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»!

-

Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Όχι στις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μεταναστριών στη Χλώρακα, αλλά και παντού».

Οι παρευρισκόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά και ρατσιστική βία και βροντοφώναξαν αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, ενώ έμπρακτα στάθηκαν δίπλα στα θύματα των επιθέσεων της Παρασκευής

«Ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μεταναστριών στη Χλώρακα και παντού. Ενάντια στους φασίστες που ενθαρρύνουν τον όχλο και τάχα ξαφνιάζονται όταν ξεφεύγει. Ενάντια στη ρατσιστική πολιτική που διαχωρίζει, εκμεταλλεύεται, φυλακίζει, απελαύνει μετανάστες και μετανάστριες. Ενάντια στη διχόνοια και τις συγκρούσεις μεταξύ των κοινοτήτων», ανέφεραν στο κάλεσμά τους.

 Η Αστυνομία προέβη σε έξι συλλήψεις πριν την έναρξη της πορείας που ολοκληρώθηκε ειρηνικά. Οι συμμετέχοντες μετέβηκαν έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συνοδεύουν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, όπως «στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο», «ούτε Λεμεσό, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «ισότητα, αγάπη, αλληλεγγύη».

Οι συμμετέχοντες πορεύθηκαν μέχρι το τέλος του δυτικού μέρους της  επίχωσης και ακολούθως επέστρεψαν στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, ωστόσο, μετά το πέρας της εκδήλωσης, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, λόγω της σύλληψης έξι προσώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έξι συλλήψεις έγιναν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων, τα οποία εντοπίστηκαν στην κατοχή προσώπων, στο πλαίσιο εξετάσεων και ερευνών που έγιναν πριν την έναρξη της πορείας.

 

Διαβάστε Επίσης