Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυξήσεις χωρίς έλεος στα δανειστικά επιτόκια!

Αυξήσεις χωρίς έλεος στα δανειστικά επιτόκια!

-

Κάνουν αυτό το μήνα μια μικρή παύση για να απολαύσουν τις χλιδάτες καλοκαιρινές τους διακοπές και από τον Σεπτέμβριο επανέρχονται δριμύτεροι στη φορομπηχτική πολιτική τους! Και το έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι οι αυξήσεις δεν θα σταματήσουν μέχρι ο πληθωρισμός να πέσει στο 2% και αυτό αναμένεται να γίνει το… 2025!

΄Οσον αφορά την χώρα μας, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ χειρότερα γιατί επηρεάζεται το 82% του συνόλου των δανείων με τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν γονατίσει ενώ αν λάβουμε υπόψη και την ακρίβεια που καλπάζει, δεν έχουμε από που να πιαστούμε.

Στην Κύπρο το 50% των εργαζομένων αμείβεται με €500-€1500 μηνιαίως και βρίσκονται στα όρια τους! Δυσκολεύονται να έχουν τα απαραίτητα προς το ζην, δυσκολεύονται να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, τις δόσεις των δανείων τους, με τη δαμόκλειο σπάθη των τραπεζών να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.  

Όσο για τος «φωστήρες»  που διαφεντεύουν τις τύχες των λαών; Αντί να προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται,  με τις πράξεις τους κτυπούν όλο και πιο πολύ τους λαούς της Ευρώπης!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

 

 

Διαβάστε Επίσης