Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΔήλωση-βόμβα αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας, εάν παραχωρήσει εδάφη...

Δήλωση-βόμβα αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας, εάν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

-

«Μια λύση θα μπορούσε να είναι να παραχωρήσει η Ουκρανία εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ. Δεν λέω ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Αλλά μπορεί να είναι μια πιθανή λύση» δήλωσε σύμφωνα με δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας «Verdens Gang», την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι η άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Τζένσεν επεσήμανε ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο μετά τον πόλεμο είναι ήδη σε εξέλιξη και ότι τα ερωτήματα σχετικά με την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία εγείρονται από άλλους.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Γκαλουζίν δήλωσε στο TASS ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης απαιτεί επιβεβαίωση των «θεμελιωδών στοιχείων της κυριαρχίας της Ουκρανίας» και ότι είναι απαραίτητο να «αναγνωριστούν οι νέες εδαφικές πραγματικότητες, να διασφαλιστεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών της μειονοτήτων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

(Πηγή: TASS, «Verdens Gang»)

 

Διαβάστε Επίσης