Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑνεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην περιοχή Άλασσας και εκκενώνεται η Αψιού - Ζητήθηκε...

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην περιοχή Άλασσας και εκκενώνεται η Αψιού – Ζητήθηκε βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU

-

Προφανώς δεν έγινε εύστοχος υπολογισμός των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή με τους δυνατούς ανέμους και η κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων πυρόσβεσης δεν έγινε έγκαιρα με αποτέλεσμα η πύρινη λαίλαπα να επεκταθεί απειλητικά προς τις γειτονικές στην Άλασσα Κοινότητες.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ζητήθηκε βοήθεια για εναέρια μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Κεττης αναφέρει ότι ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία σημειώνοντας ότι οι Επαρχιακές Διοικήσεις παγκύπρια στέλνουν βυτιοφόρα και προωθητές γαιών.

Σημειώνει ακόμη ότι παρόν στην πυρκαγιά είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντας, ενώ κατευθύνεται στην περιοχή και η Υπουργός Δικαιοσύνης κα Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

«Ζητήθηκε βοήθεια με εναέρια μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU», αναφέρει ο κ. Κεττής.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανάρτηση ο κ. Κεττής αναφέρει ότι το κυρίως μέτωπο βρίσκεται μεταξύ των κοινοτήτων Μαθικολώνη, Αψιού και Γεράσα.

Σημειώνει ότι εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες όλων των δυνάμεων καταστολής και δίδονται οδηγίες σε Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα όπως εκκενωθεί η κοινότητα Αψιού.

 

Διαβάστε Επίσης